Bugün Sözcü gazetesinin ilk sayfasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Ulaştırma Bakanlığı’ndan milyarlık yol ihalesi alan Ek Pet şirketinin patronu Selman Reşitoğlu ile İstanbul'daki Belediye operasyonlarında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Aziz İhsan Aktaş'ın ortağı Gürkan Dölekli'nin İngiltere’de çekildiği iddia edilen fotoğrafı yer aldı.
Söz konusu haberde, "Bakan Mehmet Şimşek'in Londra'da poz verdiği kişilerden biri, İstanbul'daki Belediye operasyonlarında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Aziz İhsan Aktaş'ın ortağı Gürkan Dölekli çıktı. CHP’li Başkan Rıza Akpolat’ın ona ihale verdiği gerekçesiyle hapiste olduğu hatırlatıldı" denildi.
“Şimşek'in masasındaki kişi suç örgütü liderinin ortağı çıktı” başlıklı habere Bakan Şimşek’ten tepki geldi.
Şimşek, “Bir gazete Bakan olmadığım döneme ilişkin tek bir fotoğraf ile bugün manşetten zorlama bir haber yapmıştır” diyerek isim vermeden Sözcü gazetesine işaret etti.
“Daha önce de ifade ettiğim gibi, Batmanlı hemşerimle Londra’da ziyaretime gelmiş kişiyi tanımıyorum. Hayatımda ilk kez gördüğüm kişilerin geçmişlerini ve geleceklerini bilmem imkânsızdır. Masamıza oturan veya fotoğraf çektirdiğimiz kişilerle irtibatlı olduğumuz iddiası ise akıl dışıdır” diyen Şimşek, söz konusu haberi bir “saldırı” olarak değerlendirdi.
Şimşek, şunları kaydetti:
“Ekonomi programımız her zorluğun üstesinden gelip başarılı şekilde sürmektedir. Görevimizi hakkıyla yürüttükçe bu saldırıların devam etmesine de, bu mesnetsiz iddiaların zamanlamasına da şaşırmıyoruz. Çabamız, aziz milletimizin arzuladığı huzur ve refah içindir. Akıl ve gerçek dışı saldırıların sonuca ulaşamayacağı bilinmelidir.”
Cumhuriyet
İktidara değil yasalara kulak veren hâkim ve savcılar sürüldü!209 izlenme
Dilan Polat yılbaşını ailesiyle mi geçirdi? Ceza ve Tevkifevleri’nden açıklama55 izlenme
Suriye'de korkutan tablo: 'Yüzlerce sivil katledildi'23 izlenme
Meyve-sebze yiyemeyebiliriz26 izlenme
CHP'nin Ankara mitingine katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil: "Saray rejimi neredeyse onun tam karşısında duruyoruz"19 izlenme
Narin Güran cinayetinde bir isim daha istinafa gitti20 izlenme
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 50'ye yakın hükümet yetkilisinin istifasının ardından istifa etti.42 izlenme
MSB duyurdu: Türk askerleri Afganistan’dan dönüyor46 izlenme
Müftü nikâhına 'hayır' diyen kadınlara 912 lira ceza!
Binali Yıldırım'ın teknolojiye bakışı ! Ülkeyi işte bu kafa yönetecek !
Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesini alan Hezarfen Danışmanlık'tan açıklama
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tartıştığı meclis üyesini dışarı çıkaramayan zabıta müdür vekilini görevden aldı