ENFLASYONUN ÜZERİNDE
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na zamların gerekçesini sordu. Bakan Uraloğlu’nun yanıtında şu ifadeler kullanıldı: “Enerji giderleri, bakım giderleri ve personel giderleri gibi işletme maliyetleri ile yatırım giderlerindeki artışlar kısmen enflasyon artışı üzerinde gerçekleşmiştir. YHT setlerinde kullanılan yurt dışı kaynaklı yedek parça fiyatlarının aşırı artması ile geçmiş yıllarda YHT bilet fiyatlarına yapılan zamların enflasyonun altında kalmıştır. Bu nedenle 2023 yılında YHT biletlerine açıklanan yıllık enflasyonun üzerinde zam yapılmak durumunda kalınmıştır.”
Bakan Uraloğlu’nun cevabına tepki gösteren CHP’li Çakırözer, şunları söyledi: “Bundan daha skandal, bundan daha vahim yanıt olamaz. Zamların nedenini bakana sorduğumuzda da ‘Geçmişte yapamadığımız zamları şimdi yapıyoruz’ diyor. Vatandaşın sırtına yükü yüklemekten zerre çekinmiyorlar. Enflasyonu sorduğunuzda yüzde 50, yüzde 60’lardan bahsediyorlar. Ama işte YHT biletlerine yapılan zamlar yüzde 140’dan başlıyor.”
KRT
Halil Falyalı'nın Hollanda'da öldürülen sağ kolu Cemil Önal'la hangi milletvekili görüşmek istedi? Biletini bile almıştı!46 izlenme
Yeni Eğitim Bakanı: "Kemalizm eğitimin temeli olmamalı" dedim manşet oldum703 izlenme
Sapık kurye sipariş veren kadına dehşeti yaşattı! Günler süren taciz39 izlenme
MHP, Sinan Ateş cinayetinin zanlısının adını sitesinden sildi: Resmi listede ismi duruyor111 izlenme
AKP'nin 'Yeliz'inden CHP’lilere skandal sözler! 'İngiliz at arabasına beygir olan insanların torunları bunlar'81 izlenme
Eski MİT yöneticisinden 'Sedat Peker' çıkışı: Diğerleri gibi değil!68 izlenme
Acı haberi bakanlık duyurdu! Libya'da 1 asker şehit oldu69 izlenme
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e jet soruşturma açanlar, bu insan müsveddesine ne diyecek ?1375 izlenme