TBMM Genel Kurulu’nda bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 bütçeleri görüşülüyor.
'ABLA KARDEŞ MİLYARLARCA İHALEYİ ÇATIR ÇATIR ALIYOR'
Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın kardeşi ve Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da kuzeni olan Sedat Varank, Emlak Konut GYO’nun Bodrum’daki ihalesini alması Meclis Genel Kurul’da gündeme geldi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Bakınız, bu cevval iş adamı, ablasına bağlı olan Emlak Konut'un ihalelerine giriyor. Ablakardeş dayanışmasıyla milyarlarca ihaleyi çatır çatır alıyorlar, çatır çatır. Sayın Bakan, Varank ailesi olarak dezenfektancı bakanla mı yarışıyorsunuz, söyleyin” dedi.
'BUGÜNE KADAR HİÇ HARAM YEMEDİM'
Bakan Varank ise “Benimle ilgili herhangi bir kanunsuzluk usulsüzlük, yolsuzluk, peşkeş, herhangi bir kayırma varsa benim bu konulara herhangi bir dahlim varsa bunu ispat etmeyen suç duyurusunda bulunmayan alçaktır namerttir” dedi. Bakan Varank, “Burada ‘Varank’lar’ diyerek biz komün hayatı yaşamıyoruz. Ben Mustafa Varank olarak bu kürsüdeyim, 17 yıldır siyasetin içerisindeyim. Benimle ilgili herhangi bir yolsuzluk bulamayanlar akrabalarım üzerinden bana iftira atmaya çalışıyorlar. Ben bugüne kadar hiç haram yemedim aileme de haram yedirmedim” diye konuştu.
'PİŞKİNLİĞE VARDIRIYORSUNUZ İŞİ'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakan Varank’ın ardından söz alarak, bahsedilen ihalenin iptal edildiğini hatırlattı. Özel, “Yeğeniniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı kendi kardeşine inanılmaz bir ihale vermiş. Siz ‘Bu doğru olmamıştır, etik olmamıştır. Soyadı Varank olmasına rağmen reddediyorum’ demek yerine ‘soyadımız Varank diye taksi şoförlüğü mü yapalım’ diye pişkinliğe vardırıyorsunuz işi. Belki günün stresinden kaçırdınız, bahsedilen o ihale iptal edildi bugün” diye tepki gösterdi.
(ANKA)
İtiraflara rağmen faili meçhul kalan polis cinayeti: Soylu'nun ortağı nasıl öldürüldü?49 izlenme
Santraller satılacak mı? AKP'den bütçe açığı hamlesi: "Daha önce kullanıldığını hatırlamıyorum"85 izlenme
AKP’liler önerge verdi, Melih Gökçek dönemi incelenecek!421 izlenme
Ekonomi yönetiminin gurur tablosu! Herkesi geride bırakıp ilk üçe yerleştik38 izlenme
AKP'deki İzmir krizinin altından 'tefecilik' çıktı! Köylüler 'tarlamıza çöktüler' deyip savcılığa koştu26 izlenme
Nereden nereye! Meral Akşener, “Altılı Masa’yı devirmem, millete ihanet etmem” demişti71 izlenme
İbrahim Kahveci AKP'ye seslendi: "Bu dindarlığınız, mülakat odalarına, ihale odalarına niye girmiyor?"80 izlenme
Gülşen’in tutuklanmasına siyasilerden sert tepki!54 izlenme
Canlı yayında sert tartışma ! Prof. Dr. Recep Seymen ile LDP Eski Başkanı Cem Toker fena kapıştı !
Meclis tartışıyor: Avrupa'nın kapısından dönen tarım ürünleri Türkiye'de mi satılıyor?
SGK rekor açık verdi! Hadi yine "Bay Kemal" deyin!
"Midye, karides" açıklaması tartışma yaratmıştı: Diyanet'ten şimdi de "Açık büfe" fetvası!