İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklama yaptı.
Kendisinin Narin Güran mesajında aileye başsağlığı dilememesinin bir şüphe kaynaklı olup olmadığı sorulan Bakan Yerlikaya, "Oldukça açık yani daha fazla bir şey demeye gerek yok. Yani herkesin okuduğu zaman, anladığı, hissettiği bir durum" ifadelerini kullandı.
Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümü ile ilgili konuşan Yerlikaya, şu anda bu konuda 4 savcının kollukla beraber bu işi yürüttüğünü belirti.
Soruşturmada savcılara verilen ifadeler doğrultusunda neler ortaya çıkarsa sürecin devam edeceğini aktaran Yerlikaya, detayı Adalet Bakanı'nın paylaşacağını söyledi.
Olayın çok hızlı bir şekilde aydınlatılacağını düşündüğünü aktaran Yerlikaya, "85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi. Sayın Cumhurbaşkanımız da Narin kızımızı öldüren kimse mahkemelerde yargılanıp hak ettiği cezaları almasının takipçisi olacağını söyledi. İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız tablo ile karşı karşıya gelmeyiz. Burada basın da çok önemli bir görev üstlendi. Görevini yaptı. Son sözü artık hakimler söyleyecek, savcılar söyleyecek. " dedi.
Yerlikaya, "Ben her zaman göreve geldiğimden beri biliyorsunuz şunu söylüyorum. Biz tespit edilen suçu aydınlatıp suçluyu götürüp adalete teslim ediyoruz. Benim görevim bu. İçişleri Bakanlığının görevi, suçu önlemek ama önleyemiyorsa suç işlendiyse yakalayıp adalete teslim etmek. Gelinen noktada artık konu tamamen Adliyenin." ifadelerini kullandı.
Ekonomim
Şirketler köprü ve otoyollara çöküyor8 izlenme
Meksikalı milyarderin lüks yatı Bodrum'a demirledi!30 izlenme
Halk Libya'ya asker göndermeye karşı... İşte çarpıcı anket sonucu63 izlenme
En az corona vakası görülen şehirde vakalar artışa geçti!93 izlenme
AKP’li belediyeden İlim Yayma Cemiyeti’ne 'bedelsiz' kafe!69 izlenme
Bir ayda yüzde 10 yoksullaştık! Dünya Sefalet Endeksi’nde Irak ve Kongo gibi ülkelerin de gerisinde kaldık!35 izlenme
Döviz kaynağı köküne kadar kurudu35 izlenme
Evladı tekrar cezaevine gönderilen Murat Çalık'ın annesi gözyaşlarına boğuldu: "Bir üçüncüsüne kalbim dayanmaz"24 izlenme