Togg yerli otomobilin teslim tarihi ay sonuna ertelendi. Bir süredir yıllık üretim planları hazır olan Togg projesindeki gecikmenin nedeninin, “aşırı istek” olduğu bildirildi.
Togg’a ilk teslimatların 16 Nisan’da yapılması planlanıyordu. Bu daha sonra 24 Nisan’a ertelendi. Ancak 24 Nisan'da da teslimatlar gerçekleştirilemedi.
Togg CEO’su Gürcan Karakaş, teslimatların ay sonuna kadar ertelendiğini bildirdi. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Togg CEO'sundan paralarını ödeyip 2 haftadır bekleyen ilk 15 kişiye araçlarının ay sonunda teslim edileceğini öğreniyoruz.
Ama bu kişilere henüz ne bir mesaj gitmiş ne de aranmışlar. İşin ilginci, CEO gerekçe olarak bir kanalda yoğun talebi gösterirken diğerinde yazılım diyor" dedi.
Otomobil dünyasını yakından takip eden gazeteci Emre Özpeynirci bakanların kullandığı TOGG’ların Türkiye’de üretilmeyen çift motorlu versiyonlar olduğunu, bu bilginin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından da doğrulandığını söyledi. Özpeynirci "Bu bilgi çerçevesinde şu an Türkiye’de kullanılan TOGG’ların yurt dışında üretilmiş olması gerekiyor.
Bu arada tekrarlayayım; cumhurbaşkanlarına, bakanlara verilen verilen araçlar bu yıl üretilmeyecek ve satılmayacak çift motorlu 4 çeker üst versiyonlar. Bakan Varank da zaten bunu açıkladı. Yani müşterilere verilecek tek motorlu araçlardan değil” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampusu Temel Atma Töreni’nde, “Gemlik fabrikasında her 3 dakikada bir araç üretiliyor” açıklaması yapmıştı. Bu hesaba göre; ilk teslimatı bekleyen 15 kişiye, araçların 45 dakikada üretilerek teslim edilmesi gerekiyordu. Teslimatların yapılmamasıyla beraber soru işaretleri arttı.
halktv.com.tr
Yeni işsizlik maaşı belli oldu!46 izlenme
Zengin parasına para katıyor! AKP hükümeti fakirden alıp zengine veriyor!66 izlenme
Yangına müdahale ederken yaralanan köylü açtı ağzını yumdu gözünü: "Helikopter yangın söndükten sonra geldi"45 izlenme
Kırmızı bültenle aranan IŞİD’liler Adana’da yakalandı!54 izlenme
Soylu, Erzurum'daki taşlı saldırıya destek çıktı!51 izlenme
LeMan'dan olay yaratacak Berat Albayrak kapağı!77 izlenme
Kâbus bitmek bilmiyor: Aydın’ın Efeler ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçradı!32 izlenme
Ekonomik krizin acı tablosu: Pazarlar bomboş, esnaf mutsuz, yurttaşlar çürük domates alıyor!34 izlenme
Narin'in babası Arif Güran Erdoğan'a seslendi: "Adaletsizliğin olduğu her yerde siz varsınız. Salim'in de Nevzat'ın da telefonu kollukta silindi"
Kamu taşınmaz satışı tam gaz!
Corona virüsü belirtisi görülen kızını hastaneden kaçırmıştı: Test sonucu belli oldu
Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya tepki yağıyor! CHP'li isim isyan etti "Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu mutlu mu acaba!"