Anasayfa1
24 Mart 2026 ( 4 izlenme )
Reklamlar

Bakanlık 6 TL'ye satılan 'bayat ekmeklere' bayat diyemedi


Ankara'da bir markette 6 liraya satılan 'bayat ekmekler' hakkında Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakanlık marketin bayat dediği ekmeklere bayat diyemedi.


Ankara Etimesgut’ta unlu mamuller satan bir süpermarketin bir gün önceden kalan ekmekleri 6 liradan satışa sunması gelinen ekonomik krizi gözler önüne sermişti. Market çalışanları, geçen ayın yarısından beri bu şekilde satış yaptıklarını ifade edip, "Bayat ekmek çöpe gitmiyor ve ihtiyaç sahibi de ucuza alıyor. Rağbet de var, vatandaş ekonomik nedenlerle ucuz fiyata bayat ekmek alıyor" şeklinde açıklama yapmış ve bu kare Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

TİCARET BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI: BAYAT DEĞİL BİR GÜN ÖNCEDEN KALAN

Ticaret Bakanlığı, gündem olan ekmek satışının ardından açıklama yaptı. Bakanlık, sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer alan paylaşımlar sonrası başlatılan incelemede, söz konusu ekmeklerin bayat değil, bir gün önce üretilmiş ürünler olduğunu duyurdu.

qweq.webp

Açıklamada, işletmede iki günlük ekmek bulunmadığı tespitine yer verilirken, 6 liradan satıldığı belirtilen ekmeklerin genellikle besiciler ve mandıracılar tarafından tercih edildiği ifade edildi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan 'Ankara’da bayat ekmek 6 liradan satılıyor' yönündeki paylaşımlar üzerine Ticaret Bakanlığımızca konu hızla incelenmiştir.

Habere konu işletmede; 6 liradan satıldığı belirtilen ekmeklerin bayat değil, bir gün önce üretilmiş ekmekler olduğu, işletmede iki günlük ekmek bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu ekmeklerin genellikle besiciler ve mandıracılar tarafından düşük bedelle alındığı, normal satışa sunulan ekmeklerin ise belirlenen resmi tarifeye uygun şekilde 15 TL’den satıldığı anlaşılmıştır.

Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açabilecek paylaşımlara karşı vatandaşlarımızın resmi açıklamaları dikkate almaları önem taşımaktadır.

Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızı ilgilendiren her konuda gerekli incelemeleri yapmaya ve doğru bilgiyi kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz"

Kaynak:Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Koca açıkladı: 14.380 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.208.652’ye, can kaybı da 20.881’e yükseldi! Kayyum atanan Batman sokaklarında meydan kavgası: Kim bu siviller? Kızılay çadırları askere diktirip satmış Köpekler için yapılan bağış paraları ile 65 araç almış