Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 50 yaş üzeri ve risk grubundaki yurttaşlara "koronavirüs aşısı için hatırlatma dozu olun" çağrısı üzerine İzmir'de çok sayıda yurttaş, randevu aldı. Aşı yaptırmak için Konak’taki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne giden yurttaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren hastane bahçesinde yoğun kalabalıklar oluşturdu.
Ancak yurttaşlar, hastanede aşı olmadığı ve randevularının sistemde gözükmediğinin söylenmesi üzerine şaşkınlık yaşadı. Bayramın üçüncü günü saatlerce hastanede beklemek zorunda kalan yurttaşlar, duruma tepki gösterdi. O anlara ilişkin görüntüler, sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşıldı.
Bazı sosyal medya kullanıcıları, hastane yönetiminin aşı randevularının açıldığından haberinin olmadığını ileri sürerken, bazıları ise hasta ve doktorların karşı karşıya getirildiğini savundu. Hastane görevlileri ve yurttaşlar arasında zaman zaman yaşanan gerginlik görüntülere yansıdı.
Sağlık Bakanlığı, önceki gün, hatırlatma aşıları için çağrı yapmış, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), eNabız ya da Alo 182 üzerinden randevu alınabileceğini duyurmuştu. BioNTech aşısının üzerinden 6 ay geçenlerin hatırlatma dozu yaptırabileceği belirtilmişti. Sinovac ve Turkovac’da ise hatırlatma dozu aralığı 3 ay olarak belirlenmişti.
(ANKA)
Ukrayna ordusu, Harkov'da Rus ordusuna ait zırhlı araçlardan oluşan konvoyu imha etti!128 izlenme
Güldür Güldür'de Kemal Sunal ile 'Atatürk' anısını anlattı, tüm salonu ağlattı...84 izlenme
İBB davasında 46. gün: İBB Davası'nda bir itirafçı daha döküldü!27 izlenme
Başkomutan’ın yeni görüntüleri ortaya çıktı: Düşmanı denize döktükten sonra Ankara'ya Meclis'e gelişi48 izlenme
İran Hürmüz Boğazı'na döşediği mayınları kaybetti27 izlenme
19 Mart'ın yıldönümünde CHP'li kaç belediye başkanı tutuklu? İşte son liste35 izlenme
Milli Savunma Bakanlığı 12 askerin şehit olduğu saldırının nasıl gerçekleştiğini açıkladı61 izlenme
AKP’nin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı kömür çuvallarından taş çıktı60 izlenme
Konuşmasındaki detay dikkat çekti: Erdoğan seçim tarihini ağzından mı kaçırdı?
İmamoğlu'ndan 'Ağır konuşuyorsun' diyen Erzurum Valisi'ne "Sen dua et ben böyle konuşuyorum"
IŞİD'in üst düzey yöneticisi Ebu Hanzala'ya 'iyi hâl' indirimi!
'FETÖ ile irtibatlı' şirkete Diyanet'ten milyonluk ihale!