Anasayfa1
02 Ocak 2023 ( 41 izlenme )
Reklamlar

Bakanlık duyurdu: Öğrencilere ulaşım desteği bugün itibariyle başladı

Bakanlık duyurdu: Öğrencilere ulaşım desteği bugün itibariyle başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım alan hanelerdeki ilk, orta ve üniversite öğrencilerinin ulaşım masraflarını karşılamak için destek programının başladığını duyurdu.

Bakan Yanık, sosyal yardım alan hanelerdeki ilk, orta ve üniversite öğrencilerinin ulaşım masraflarını karşılayacak destek programının ilk kez uygulanacağını açıkladı.

Bakan Yanık, destek programıyla yardım alanların hanelerindeki öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı sağlayacaklarını belirterek, ilk, orta ve yükseköğretimde yaklaşık 400 bin öğrencinin faydalanacağı destek programının detaylarını anlattı.

Bakan Yanık, 300 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirterek, “2023 yılı için öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst sınırı 750 TL. Bu destek programı, öğrencilerimizin yılda iki kez gidişdönüş ulaşım masraflarını karşılamaktadır. Üniversite öğrencilerimizin şehirler arası seyahat masraflarına destek olacağız” dedi.

Bakan Yanık, söz konusu programa başvuruların öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikamet adreslerinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini söyledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Doğalgazda yönetmelik değişti: Bu gruptaki abonelerden güvence bedeli alınmayacak! Dönemin TMSF yetkilisinden bomba iddia ve ifşalar! AKP iktidarının 7 kayyuma ödediği maaş dudak uçuklattı! Reuters'tan bomba Türkiye ekonomisi analizi: Türkiye sahip olmadığı parayı harcıyor! TL Bulgar Levası karşısında eriyince, Edirne’ye akın eden Bulgar vatandaşlarının sayısı 1 milyonu aştı!