Gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın SS kitabında iş insanı Sadullah Alagöz'ün kız çocuğuna yönelik tecavüzü ve bakanlıkta ağırlanmasını ortaya çıkardı.
Gazeteciler konuya ilişkin haberlerine köşelerinde de devam etti. Barış Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde Sadullah Alagöz tarafından tecavüz mağduru olan çocuk E.M.'yi anlattığı yazısı mahkeme kararıyla kaldırıldı.
Gazeteci Barış Pehlivan, yazının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcısı İsmail Ergüneş'in talebiyle kaldırıldığı söyledi. Pehlivan, karara tepki göstererek "Halbuki, Terkoğlu’nun köşesinde geçtik adının yer almasını, ima bile edilmiyordu Bakan Yardımcısı. Çocuğu korumakla görevli Bakan Yardımcısı bunu nasıl talep eder, bu talebe bir hâkim nasıl onay verir? İşte SS’te anlattığımız çürüme tam da bu. O çocuk, ağzı kapatılıp tecavüze uğradığı anları anlatırken şöyle diyordu ifadesinde: “Ben ağlıyordum. Bağıramıyordum. Bağırınca da aşağıda kimse yoktu. Kimse duymuyordu.” Şimdi Aile Bakan Yardımcısı ve bir hâkim ele ele verip o mağdur çocuğun ağzını bir kez daha kapattı. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun" dedi.
Terkoğlu ise, Pehlivan'ın sözlerini alıntılayarak karara "İstismar edilen bir çocuğun çığlığına Aile Bakanlığı engelleme getirtiyor. İstismar şüphelisini ise bakanlıkta ağırlıyor. Kimin kimin için çalıştığı o kadar net ki!" sözleriyle tepki gösterdi.
Gerçek Gündem
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dehşet paralar akan musluğu kesti, TÜRGEV 25 öğrenci yurdunu kapatıyor!84 izlenme
Eczacı Odası Başkanı açıkladı: İlaçlara yüzde 30 - 35 zam geldi!47 izlenme
Öcalan mesajından sonra AKP'ye bir destek de FETÖ'den659 izlenme
AKP'li Kocaeli Belediyesi’nin Çanakkale programında İstiklâl Marşı skandalı !2696 izlenme
En borçlu belediye bunu yapmış! 41 personele Almanya gezisi!76 izlenme
Murat Kurum Erdoğan'la ters düştü, Yeniden Refah seçmeninden umutlu: "Oyları bölmeyecekler"21 izlenme
Disney Plus'dan resmi açıklama: ''Atatürk' dizisi iki bölüm olarak yayınlanacak'41 izlenme
Narin’in köyünden yayın yapan Sözcü TV ekibi canlı yayın sırasında taşlandı91 izlenme