Gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın SS kitabında iş insanı Sadullah Alagöz'ün kız çocuğuna yönelik tecavüzü ve bakanlıkta ağırlanmasını ortaya çıkardı.
Gazeteciler konuya ilişkin haberlerine köşelerinde de devam etti. Barış Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde Sadullah Alagöz tarafından tecavüz mağduru olan çocuk E.M.'yi anlattığı yazısı mahkeme kararıyla kaldırıldı.
Gazeteci Barış Pehlivan, yazının Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcısı İsmail Ergüneş'in talebiyle kaldırıldığı söyledi. Pehlivan, karara tepki göstererek "Halbuki, Terkoğlu’nun köşesinde geçtik adının yer almasını, ima bile edilmiyordu Bakan Yardımcısı. Çocuğu korumakla görevli Bakan Yardımcısı bunu nasıl talep eder, bu talebe bir hâkim nasıl onay verir? İşte SS’te anlattığımız çürüme tam da bu. O çocuk, ağzı kapatılıp tecavüze uğradığı anları anlatırken şöyle diyordu ifadesinde: “Ben ağlıyordum. Bağıramıyordum. Bağırınca da aşağıda kimse yoktu. Kimse duymuyordu.” Şimdi Aile Bakan Yardımcısı ve bir hâkim ele ele verip o mağdur çocuğun ağzını bir kez daha kapattı. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun" dedi.
Terkoğlu ise, Pehlivan'ın sözlerini alıntılayarak karara "İstismar edilen bir çocuğun çığlığına Aile Bakanlığı engelleme getirtiyor. İstismar şüphelisini ise bakanlıkta ağırlıyor. Kimin kimin için çalıştığı o kadar net ki!" sözleriyle tepki gösterdi.
Gerçek Gündem
CHP'ye 'Paralel' iftirası atan AKP'li Mahir Ünal'ın geçmişinden bir bölüm 'FETÖ'nün ordu ve emniyete sızmasını destekledik !'343 izlenme
RTÜK, internet yayınlarına da el attı: 24 milyon TL harcayacak37 izlenme
Müjde Ar: "Bu karara karşı susacağız öyle mi? Yok öyle bir şey"42 izlenme
CNN Türk İmamoğlu’nu yakından çeken kameramanların işine son verdi!115 izlenme
Halk Ata'sına koştu!28 izlenme
Harem - selamlık devlet hastanesi! Tepkiler gelince ortaya çıktı32 izlenme
Mülakat mağduru öğretmenlere destek olmak için anneleri MEB'e, Meclis'e ve AKP Genel Merkezi'ne gitti! "Bu işin peşini bırakın"17 izlenme
Sırada "Hilafet" mi var?61 izlenme