Batur ile aynı işyerinde çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir çağrı uzmanı, “Esnek çalışma olarak düşünülebilir ancak aynı şirkette biz de çalışıyoruz. Hem işe gelmiyor hem diğer çalışanlardan fazla ücret alıyor. Bu kabul edilebilir değil” dedi.
‘İŞE HİÇ GELMİYORLAR’
Ahmet Batur’un işe alındığını Ankara’daki arkadaşlarından öğrendiklerini belirten çağrı uzmanı, “Batur’un işe girişi 4 ay önce yapılmış. Biz işe başladığını da şirketin Ankara’daki çalışanlarından öğrendik. Kütahya’daki şirkette ise işe girdiğini sadece 12 birim yöneticisi biliyor.
Kendisini kimse görmedi, işe gelmiyor ve maaş alıyor. Bu belki esnek çalışma olarak düşünülebilir ancak aynı şirkette biz de çalışıyoruz. Bazı pozisyondaki çalışanlar 2 hafta işe gelirken 1 hafta gelmiyor ya da mevzuat uzmanları belirli bir vardiya ile çalışıyorlar. Ama Batur hiç gelmiyor. AKP’ye hizmet ediyor diye işe girişi yapıldı ve maaş alıyor. Bu kabul edilebilir değil” diye konuştu.
"800 KİŞİ HİÇ İŞE GELMİYOR"
Ankara’da 1500 kişinin çalıştığını bunlardan 600’ünün düzenli maaş aldığı yönünde bilgilerinin olduğunu ileri süren çağrı uzmanı, “Oradaki arkadaşlar 800 kişinin hiç işe gitmeden maaş aldığını ve çoğunun AKP’de görev yapan ya da AKP’nin üst düzey yöneticilerinin, bürokratlarının yakını olduğunu söylüyorlar.
Birim yöneticisi her lokasyonda 1 tane varken Ankara’da bu konumda olarak danışmanlık yapan yaklaşık 200 kişi var ve bu birim yöneticilerinin maaşları 1213 bin TL civarında. Geziyorlar ve maaşlarını kurum ödüyor. Kaç yere dilekçe yazdık ama sonuçsuz kaldı. Biz çalışanlar olarak haksızlık istemiyoruz. Muhalefet partileri bunları araştırarak üzerine gitmeli” ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/bakanliktagorevliakplilercalismadan6bintlaliyorh55053.html
İBB dosyasında 19 kişi tahliye edildi7 izlenme
İmamoğlu: "İstanbul’daki gibi Türkiye’de de israf düzenine son vereceğiz"36 izlenme
Turizm Bakanının Bodrum'daki oteline bakın kim izin vermiş!29 izlenme
Yandaş vakıflara 'hibe' kıyağı!46 izlenme
Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme83 izlenme
Uluslararası ajans seçimi böyle duyurdu… İlk kareler geldi814 izlenme
Bakan Kirişçiden Anadolu Leoparı paylaşımı28 izlenme
İşçiler isyan etti: Paramız ödenmiyor, tehdit ediliyoruz189 izlenme
Fransa’da protestolar nedeniyle 45 bin polis ve jandarma sokağa iniyor
Muğla’da yanan ormanlara enerji santrali yapılacak! Etrafında tabiat parkları var
Fethiye nere, Man Adası nere?
Zam yağmuruna yurttaşlar isyan etti! 'Müjdeyi sonunda gördük! Tasarrufu önce kendisi yapsın. Bıraksın Saray’ı. Satsın malları tasarruf o!'