Kültür ve Turizm Bakanlığı, her yaz düzenlenen 'Antik Tiyatro Konserleri' için organizasyon firmalarıyla aylar öncesinden anlaşmaya vardı.
Yapılan anlaşmanın ardından, 19 Mart'ta aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı çok sayıda ismin tutuklanması, Bakanlığın konser planlamasında değişikliğe gitmesine neden oldu.
DESTEK PAYLAŞIMI YAPAN SANATÇILARA KONSER YASAĞI
Onlar TV'den Timur Soykan'ın haberine göre; İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren ve Saraçhane eylemleri kapsamında tutuklanarak cezaevine atılan gençlere destek paylaşımında bulunan sanatçılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kara listesine alındı.
Bakanlık yetkilileri, İmamoğlu'na yönelik destek paylaşımlarında bulundukları gerekçesiyle organizasyon firmalarını arayarak söz konusu sanatçıların konserlerinin iptal edilmesini ve yerlerinin başka sanatçılarla doldurulmasını, aksi halde Efes ve Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenecek konser etkinlikleri için izin verilmeyeceğini bildirdi.

Soykan'ın iddiasına göre Bakanlık, aralarında Yalın, Sertap Erener, Melek Mosso, Mabel Matiz, Cem Adrian, Melike Şahin, Gülşen ve Hadise gibi ünlü isimlerin yer aldığı bir sansür listesi oluşturuldu.
YAPILAN PAYLAŞIMLAR SANSÜRE GEREKÇE OLDU
Sanatçı Yalın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Mart'ta tutuklanmasından bir gün sonra yaptığı paylaşım ile CHP'nin kurduğu dayanışma sandıklarına giderek oy verdiğini açıklamış ve "Demokrasi, herkese eşit hukuk ve adalet için dün dayanışma sandığına gittim... Tekrar tekrar söylemeli; Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ifadelerini kullanmıştı.

Yalın gibi listede yer alan bir başka isim olan Sertap Erener de İmamoğlu için imza vermeye gittiğini duyurmuş ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Seçimle gelen ancak seçimle gider...” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

Sözcü
Yurdum insanı 'Demokrasi nedir' sorusuna bakın ne cevaplar vermiş...!1354 izlenme
Öğrenciyi taciz eden öğretmene beraat verildi! "Rahatsız edici nitelikle olsa da cinsel taciz suçu vücut bulamamıştır"138 izlenme
Özgür Özel: "Hiç değilse ev hapsi verilsin"22 izlenme
Gelir dağılımında bozulma artıyor38 izlenme
Diyanet'te değişen bir şey yok: Hutbede Atatürk'e yine yer verilmedi25 izlenme
AKP'li Turgut Altınok’tan seçim vaadi: "Ankapark’ı açmak lazım"48 izlenme
Mecliste CHP'li ve AKP'li vekiller arasında 'Atatürk' gerilimi!23 izlenme
Ekrem İmamoğlu konuklarıyla İngilizce konuştu, sosyal medya yıkıldı !241 izlenme
CHP'li bir belediyenin daha dinlendiği ortaya çıktı!
Rize’de 60 kişilik kadroya 15 bin başvuru!
New York’ta Dehşet Süpermarkete Silahlı Saldırı Sonucunda 10 Kişide Öldürüldü Bu Anları Canlı Yayın Yaptı
AKP'li kadından sokak röportajında akla ziyan sözler! 'Pahalılığın sebebi CHP ve İmamoğlu'