Kültür ve Turizm Bakanlığı, her yaz düzenlenen 'Antik Tiyatro Konserleri' için organizasyon firmalarıyla aylar öncesinden anlaşmaya vardı.
Yapılan anlaşmanın ardından, 19 Mart'ta aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı çok sayıda ismin tutuklanması, Bakanlığın konser planlamasında değişikliğe gitmesine neden oldu.
DESTEK PAYLAŞIMI YAPAN SANATÇILARA KONSER YASAĞI
Onlar TV'den Timur Soykan'ın haberine göre; İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren ve Saraçhane eylemleri kapsamında tutuklanarak cezaevine atılan gençlere destek paylaşımında bulunan sanatçılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kara listesine alındı.
Bakanlık yetkilileri, İmamoğlu'na yönelik destek paylaşımlarında bulundukları gerekçesiyle organizasyon firmalarını arayarak söz konusu sanatçıların konserlerinin iptal edilmesini ve yerlerinin başka sanatçılarla doldurulmasını, aksi halde Efes ve Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenecek konser etkinlikleri için izin verilmeyeceğini bildirdi.

Soykan'ın iddiasına göre Bakanlık, aralarında Yalın, Sertap Erener, Melek Mosso, Mabel Matiz, Cem Adrian, Melike Şahin, Gülşen ve Hadise gibi ünlü isimlerin yer aldığı bir sansür listesi oluşturuldu.
YAPILAN PAYLAŞIMLAR SANSÜRE GEREKÇE OLDU
Sanatçı Yalın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Mart'ta tutuklanmasından bir gün sonra yaptığı paylaşım ile CHP'nin kurduğu dayanışma sandıklarına giderek oy verdiğini açıklamış ve "Demokrasi, herkese eşit hukuk ve adalet için dün dayanışma sandığına gittim... Tekrar tekrar söylemeli; Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ifadelerini kullanmıştı.

Yalın gibi listede yer alan bir başka isim olan Sertap Erener de İmamoğlu için imza vermeye gittiğini duyurmuş ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Seçimle gelen ancak seçimle gider...” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

Sözcü
Bozuk otobüs mizanseni, yürüyen merdiven bozmaları ve para sayma kumpası da AKP’yi kurtaramadı25 izlenme
'Bu kadarı da olmaz ya da bunu yapmaz' diyenlere ben söyleyeyim 'AKP DURMAYACAK'75 izlenme
TÜSİAD’dan iktidara çok sert eleştiriler!33 izlenme
Rusya Tahıl Koridoru Anlaşmasından çekildikten sonra ABD Türkiye'ye çağrıda bulundu27 izlenme
Birçok şehir ‘unutMADIMAKlımda’ diyor111 izlenme
Narin’in ölümüne ilişkin yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı!48 izlenme
Özgür Özel’den “Türkiye’de asgari ücret düşük değildir” diyen Mehmet Şimşek’e sert yanıt: "Haddinizi bilin, hakkımızı verin"25 izlenme
Osmangazi Köprüsü’nde tek geçişin maliyeti 500 TL’yi aşabilir!66 izlenme
Evan Gershkovich Göz Altına Alındı
Süleyman Soylu'ya Danıştay'dan kötü haber!
Yer Elazığ: Korna sesi, 5 katlı binayı yerle bir etti
CHP'li vekiller Erdoğan'ın 'yok' dediği THK'nın yangın söndürme uçaklarını buldu! 'Türkiye cayır cayır yanıyor, bu uçaklar neden burada âtıl vaziyette duruyor?'