Bakanlık gıda sektörüyle ilgili hazırladığı raporda son yıllarda hamburger, pizza, tost, kumpir gibi fast food tarzı işletmelerin yüzde 98 oranında büyüme kaydettiğine dikkat çekildi.
Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, hamburger, pizza ve piknik işletmelerinde satılan ürünlerde en fazla kullanılan girdi maddesinin et olduğu belirtilen raporda sektörle ilgili şu görüşlere yer verildi:
“Etlerdeki kalite farklılıkları ve özellikle köftenin içeriğinde kullanılan etin mahiyeti hem tüketici hem de esnaf için önemli bir konudur. Satılan köftenin ve etin kalitesi, işletmeden işletmeye değişmektedir. Özellikle köfte yapımında kullanılan ürünlerin yeterince denetlenmemesi, sağlıksız ürünlerin satılmasına sebebiyet vermektedir. Bazı işletmeler dondurulmuş hazır ürünler kullanmakta bazı işletmeler ise günlük üretim yapmaktadır. Et ve et ürünleri konusunda diğer bir konu et fiyatlarının yüksek olması sonucu ucuza ürün satan işletmelerin kaliteden taviz vermesidir. Ucuza satmak isteyen bazı işletmeler, bu konuda yeterince denetim olmaması sebebiyle et ürünleri adı altında başka ürünler satmaktadır. Buna bağlı olarak sektörde üretimin ete bağlı olmasından dolayı et fiyatlarının artmasına bağlı olarak maliyet sorunları yaşandığı, kayıt dışı işletmelerin çoğaldığı, donmuş et ürünleri kullanan işletmelerde kalite sorunları ortaya çıktığı belirlendi.”
http://halktv.com.tr/bakanliktanucuzetitirafi247878
Kaldırım vergisi de getirin tam olsun17 izlenme
Yandaş Limak-Kalyon-Cengiz elendi, ihale iptal edildi!258 izlenme
Akpınar hakkında ‘silahlı isyana tahrik’ fezlekesi1641 izlenme
Bülent Arınç'tan çok konuşulacak sözler! "Erdoğan bana sahip çıkmazsa..."36 izlenme
AKP'li ilçe başkanının İl jandarma komutanıyla çekildiği fotoğraf Meclis gündeminde32 izlenme
Beşiktaş Belediyesi, Çırağan Caddesi üzerindeki Atatürk albümünü yeniledi10 izlenme
Oktay Vural’dan imalı Sinan Ateş mesajı51 izlenme
Erdoğan Bayraktar'dan ilginç paylaşım: "Sakın ayvayı yeme!"38 izlenme