Eskişehir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, zamlı elektrik ve doğalgaz faturalarının bakkal ve bayileri olumsuz etkilediğini söyledi.
BIÇAK KEMİĞE DAYANDI
Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre; Eskişehir Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, elektrik ve doğelgaza gelen zam sonrası ellerine geçen zamlı faturalara tepki gösterdi. Bakkal ve bayilerin zaten zor durumda işletmelerini çevirmeye çalıştığını ifade eden Ördek, bakkal ve bayilerdeki soğuk ve sıcak içecek fiyatlarının aynı olmamasını önerdi.
TBMM’ye bu konuda önerge verilmesini isteyen Ördek, “Meclise bir önerge verin. Bakkal ve bayilerde buzdolabından satılan yani soğuk içecek ile kasadan dediğimiz aynı ürünün sıcak olarak satış fiyatı arasında fark olsun. Soğuk içecek alanlar, elektriğe yapılan zam oranında daha yüksek ücret ödesin. Soğuk içecek üreten firmalar ürün başı esnafa elektrik desteği versin ya da çalışan dolap hangi firmaya ait ise o dolabın tüketim miktarı belirlenerek esnafa ödeme yapılsın.
Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar, yüksek kira ücretleri nedeniyle bakkal ve bayiler iş yapamaz, para kazanamaz ve evine ekmek götüremez hale geldi. Zaten 2 senedir zamlardan başımızı kaldıramıyoruz. Biraz insaf, biraz vicdan, biraz merhamet. Çok bir şey istemiyoruz. Bir ay gelin bizimle dükkânda durun. Ondan sonra tekrar konuşalım. Artık tükendik, artık yorulduk, artık bıçak kemiğe dayandı” şeklinde konuştu.
ZİNCİR MARKETLER ZATEN İŞİMİZİ BİTİRDİ
Zincir marketler nedeniyle bakkal ve bayilerin zaten zor durumda olduğunu ifade eden Başkan Ördek şöyle konuştu:
“Özellikle kısıtlama döneminde, bakkal ve bayilerimiz, kredilere yüklendi ve şu an onları ödemeye devam ediyor. Borçlarla mücadele eden esnafımız, bir darbe de gelen zamlarla almıştır. Küçük esnafımız zaten zincir marketler nedeniyle sıkıntı yaşıyordu. Her mahallede mantar gibi üreyen zincir marketler işimizi bitirme noktasına getirdi.
En büyük sıkıntımız, zincir marketler. Her köşe başında, zincir marketten biri var. Bu bizi derinden yaralayan bir konu. Girdikleri her nokta da küçük esnafı bitirmeye yönelik tüm adımları atıyorlar. Bizim sermayemiz ve gücümüz onlar kadar yok. Günlük yaşayan esnafız.”
İBB bir davayı daha kazandı! Kıyıları kamuya kapatıp otellere açan yönetmelik iptal edildi33 izlenme
CHP 'Halkın sorunları için çalışmaya devam edelim' dedi: Genel Kurul'da reddedildi21 izlenme
Darbe girişimi esnasında Gölcük Donanma Komutanlığı önü479 izlenme
Yeni görüntüler çıktı: Hamas festivalden rehineleri böyle topladı38 izlenme
Herkes '26 suç kaydı var' diyordu... İşte katilin gerçek suç haritası!35 izlenme
Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı: "Bu kış faturalar katlanabilir"20 izlenme
Atatürk ve İnönü’den sonra Lütfü Kırdar’ı da sildiler!144 izlenme
Çocuklara şiddetle gündeme gelmişti! Darülaceze’de bir skandal daha!79 izlenme
Hazine'de dev karadelik: Dolardaki artış KKM'yi vurdu
Mezarda da rahat yok: AKP'li belediye ölülere borç çıkardı!
Sağlık Bakanı açıkladı: 30.021 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.179.115’e, can kaybı da 30.923’e yükseldi!
AKP ve MHP 'depremde kaybolan çocuklar araştırılsın' önerisini reddetti