Balıkesir ve İstanbul çevresinde hissedilen bir deprem oldu. AFAD verilerine göre, deprem Balıkesir Sındırgı'da gerçekleşti. Deprem, 4,9 büyüklüğünde gerçekleşti.
Depremin merkez üssü Sındırgı Balıkesir olarak kayıtlara geçti. Sarsıntı İstanbul, Bursa ve İzmir'de de hissedildi.
Kandilli Rasathanesi verileri, depremin büyüklüğünü açıkladı. Açıklanan veriler şöyle oldu:
SÖZCÜ TV yayınına bağlanan deprem bilimci Ahmet Ercan, başka bir sarsıntıyı daha tetikleyip tetiklemeyeceğini açıkladı. Ercan, açıklamasında "Bu depremi başka bir depremi tetikler mi şeklinde konuşmak için çok erken. Bu deprem önceki depreme göre daha derinde gerçekleşti. Sındırgı biraz küçümsenen bir bölge. Yeniden olacak başka büyük bir deprem, Sındırgı'da çok büyük bir hasar bırakır." dedi.
Ercan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada da şu ifadeleri kullandı:
Ancak bu depremlerin Marmara'da olması beklenen depremi tetiklemesi pek mümkün gözükmemektedir" dedi.
Deprem uzmanı Şener Üşümezsoy da depreme ilişkin SÖZCÜ TV'ye yaptığı açıklamada "Sındırgı'da olan pek çok deprem artçı değil fayı tetikleyen depremi tetikleyen sallantılardı. 6.1 depremleri oluşturan artçı diye söylenmen öncü depremlerdi. Sındırgı'da az kırılan fayın devamı niteliğinde bir deprem anladığım kadarıyla. Bu yüzden bu depremin çok bir tehlike olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
Depremin ardından açıklama yapan AFAD da deprem anında herhangi bir olumsuz durumun ya da can kaybının olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Balıkesir ilimizin Sındırgı ilçesinde saat 15.35’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir."
Sözcü
Veterinerlerden kritik çağrı: "Dişi hayvan kesimini durdurun!"43 izlenme
Taksim’deki bombalı saldırıda 1 kişi daha yakalandı!47 izlenme
Ahmet Türk'ün törene katılabilmesi için 8 yıllık yasağı kalktı!11 izlenme
Şişeli ihanet! Sakarya-İstanbul yolundaki bu görüntüler yangın pususu mu?15 izlenme
Türkiye'den sınır dışı edilmişti: 'Dilan Polat'ın kara kutusu' geri döndü14 izlenme
Erdoğan ve Albayrak'a 7.8 milyar 'yedek ödenek!'144 izlenme
Emekliye zam yok, bir defalık 5 bin lira verilecek29 izlenme
Yenidoğan çetesi davasında yeni rapor: İşte bebeklerin ölüm nedenleri ve sorumluları43 izlenme