Halk Bankası, reklam giderleri, yöneticilerin yaptığı harcamalar gibi birçok konuda milletvekillerinin sorularını ‘bankacılık sırrı’ diyerek yanıtlamadı, TBMM’nin denetim yetkisini adeta elinden aldı. TBMM KİT Komisyonu üyesi milletvekilleri, Halk Bankası’nın geçmiş dönem hesaplarını inceledi ve banka yöneticilerinin bu konudaki açıklamalarını dinleyerek çok sayıda soru yöneltti.
Ancak bankanın kullandırdığı krediler, reklam ve tanıtım giderleri, şubelerin yaptığı tadilat ve onarım masrafları, gayrimenkul satışları ve yöneticilerinin yaptığı harcamalar, ‘sır’ denilerek gizlendi. Banka yöneticilerinin harcamalarının da açıklanmayıp ‘sır’ kapsamına sokulması, ‘Ne gizleniyor’ sorusuna yol açtı.
CEVAPSIZ SORULAR
Halkbank yönetimi tarafından ‘sır’ denilerek cevap verilmeyen bazı sorular şöyle:
Reklam ve tanıtım planlamanız hangi kriterlere göre yapılmaktadır? 20212025 sponsorluk, reklam, tanıtım ve yardım faaliyetlerine ne kadar harcanmıştır?
Banka Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerinin kullanımına verilen kredi kartı var mıdır? Limiti ne kadardır? Yöneticiler araç tahsisi yapılmış mıdır? Kredi kartı ve araç tahsisinin yıllık masrafı ne kadardır?
Son beş yılda kaç şubede tadilat ve dekorasyon yapılmıştır? Tadilat ve dekorasyon işlerine ne kadar masraf yapılmıştır?
Değerinin altında ve 7.7 milyon TL’ye elden çıkarılan bir gayrimenkul, hangi belediyeye satılmıştır? Gayrimenkulün özellikleri nedir?
2021 yılından bugüne kadar bankanızın Kur Korumalı Mevduat hesaplarına kur farkı nedeniyle ödediği tutar ne kadardır?
2020 yılından günümüze kadar bankanın ipotek karşılığı el koyduğu gayrimenkullerin
sayısı kaçtır?
Küçük işletmelere destek olmak için kurulan Halk Bankası, 2024’te yaklaşık 1.9 milyar liralık, 20202024 arasında ise toplam 5.5 milyar liralık ‘reklam ve ilan’ harcamasını yandaş yayın organları için yaptı.
Sözcü
MHP Mv Arzu Erdem, diğer MHP vekilerinin zarfa koymadığı oyları topluyor ! Vekillerin iradesi teslim alınmış !994 izlenme
Üniversiteyi karıştıran skandal doğrulandı! Mahmut Tanal çok sert çıktı, ‘Susan da suç ortağı’41 izlenme
Yandaş gazeteler AKP’ye katılan İYİ Partili vekilin arşivini silmeyi unuttu! PKK propagandası ile suçlamışlardı41 izlenme
Şehidin adını taşıyan park Araplara satılmak isteniyor!272 izlenme
Halkbank olayının arkasında ne var?539 izlenme
CHP Bursa'da seçimi boykot etti: Belediye karıştı28 izlenme
İBB operasyonları AKP'yi paramparça etti: Hiç kimse bu skandalın arkasında durmuyor!24 izlenme
Vizesiz Avrupa 6 kritere takıldı: "Vize serbestisi Türk yetkililerin elinde"21 izlenme