KREDİ KARTI BORCU OLANLAR HEDEFTE
Son dönemde sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanan dolandırıcılar, borç batağındaki vatandaşlara ulaşıyor. "Faiz affı" ya da "tam borç kapatma" gibi cazip vaatlerle kandırılan kişiler, gönüllü olarak kredi kartı ve kimlik bilgilerini paylaşınca farkında olmadan büyük bir suçun parçası haline geliyor.
Dolandırıcılar, mağdurların kredi kartı borçlarını yasa dışı yollarla yani kara para kullanarak ödüyor. Böylece hem kart sahibini suça ortak ediyor hem de kendi suç ağlarını gizliyor.
4 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS CEZASI
Avukat Mustafa Zafer, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karışmanın ciddi hukuki sonuçlar doğurabileceğini belirterek şu uyarıda bulundu:
"Bu eylemlere farkında olmadan bile dahil olan kişiler, 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabilir. Ayrıca, hesaplarına gelen tutarın iki katı kadar adli para cezasına çarptırılmaları da mümkündür."
DİJİTAL DOLANDIRICILIKTA ARTIŞ SÜRÜYOR
Adalet Bakanlığı'nın 2024 verilerine göre, hırsızlık olayları yüzde 2 azalırken, nitelikli dolandırıcılık suçları yüzde 41 oranında artış gösterdi. Uzmanlar, bu artışın büyük kısmının sosyal medya ve dijital ortamlarda gerçekleştirilen organize dolandırıcılıklardan kaynaklandığını ifade etti.
BİLGİLERİNİZİ SAKIN PAYLAŞMAYIN
Uzmanlar, özellikle sosyal medya üzerinden gelen borç yapılandırma, faiz affı ya da borç kapatma tekliflerine kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kredi kartı ve kişisel bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması, dolandırıcılığın önüne geçmenin ilk ve en etkili yolu olarak öne çıkıyor.
Gerçek Gündem
İBB, 'vakıfların' musluğunu kesti: İmamoğlu'na tehditvari sözler!281 izlenme
Devlete 1.000 TL'ye satılan 15 TL'lik üründe yeni gelişme74 izlenme
Özgür Özel'den zeytin mitingine davet18 izlenme
Almanya'ya uzanan yolsuzluk ve rüşvet: Barış Terkoğlu'nun gündeme getirdiği skandal yargıya taşındı56 izlenme
Burhan Kuzu, Kılıçdaroğlu'na tazminat ödeyecek!215 izlenme
Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor!13 izlenme
Muharrem İnce, bayram namazını köyünde kıldı173 izlenme
Genco Erkal'ın Atatürk paylaşımına beğeni yağdı: Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa!53 izlenme
AKP'lilerin 'bankamatik memurluğu' ve 'torpil' skandalları ortalığa saçıldı!
Teğmenleri kurtaracak kanıt MEB'den geldi: 'Atatürk Milliyetçisi' nesiller yetiştirin!
Milli Eğitim’de çok konuşulacak skandal!
Esnaf umudunu yabancı turistlere bağladı: "İnsanlar aç aç geziyor, bize turist lazım"