KREDİ KARTI BORCU OLANLAR HEDEFTE
Son dönemde sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanan dolandırıcılar, borç batağındaki vatandaşlara ulaşıyor. "Faiz affı" ya da "tam borç kapatma" gibi cazip vaatlerle kandırılan kişiler, gönüllü olarak kredi kartı ve kimlik bilgilerini paylaşınca farkında olmadan büyük bir suçun parçası haline geliyor.
Dolandırıcılar, mağdurların kredi kartı borçlarını yasa dışı yollarla yani kara para kullanarak ödüyor. Böylece hem kart sahibini suça ortak ediyor hem de kendi suç ağlarını gizliyor.
4 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS CEZASI
Avukat Mustafa Zafer, bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karışmanın ciddi hukuki sonuçlar doğurabileceğini belirterek şu uyarıda bulundu:
"Bu eylemlere farkında olmadan bile dahil olan kişiler, 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabilir. Ayrıca, hesaplarına gelen tutarın iki katı kadar adli para cezasına çarptırılmaları da mümkündür."
DİJİTAL DOLANDIRICILIKTA ARTIŞ SÜRÜYOR
Adalet Bakanlığı'nın 2024 verilerine göre, hırsızlık olayları yüzde 2 azalırken, nitelikli dolandırıcılık suçları yüzde 41 oranında artış gösterdi. Uzmanlar, bu artışın büyük kısmının sosyal medya ve dijital ortamlarda gerçekleştirilen organize dolandırıcılıklardan kaynaklandığını ifade etti.
BİLGİLERİNİZİ SAKIN PAYLAŞMAYIN
Uzmanlar, özellikle sosyal medya üzerinden gelen borç yapılandırma, faiz affı ya da borç kapatma tekliflerine kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kredi kartı ve kişisel bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması, dolandırıcılığın önüne geçmenin ilk ve en etkili yolu olarak öne çıkıyor.
Gerçek Gündem
Şu hareketleri yapan sapık komisere indirim üstüne indirim!36 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: 7 yıl önce yazdıklarım İstanbul kaybedilince mi suç oldu?124 izlenme
Atamadan sonra AKP’lilere teşekkür etti, görevden alındı!187 izlenme
İsrail'de tartışmalı olaylar: Panik anını 'fırsat'a çeviriyorlar22 izlenme
Liseliler İmam Hatibe karşı barikat kurdu, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin girişine izin vermedi !888 izlenme
İsrail ile ticaret kesilmedi mi? Murat Emir 'TÜİK sakladı' deyip belgeler paylaştı27 izlenme
Emniyet'in sitesinde yayımlandı! 'Bu neyin hazırlığı?' dedirten satın alma listesi36 izlenme
Uzayın parası cezaevine gitti14 izlenme
Sinan Ateş’in eşi vurulduğu yerden haykırdı: "Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun"
Ekrem İmamoğlu'nun yasaklanan hesabı yerine açılan hesaba da erişim engeli getirildi
Sahte içki faciasında İzmir ve Tekirdağ’dan acı haber: Ölü sayısı yükseldi
Hiranur Vakfı'nın internet sitesi hacklendi, Atatürk'ün sözleri yazıldı