Bunu da gördük! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile dün Resmi Gazete’de yayımlanan bir atama kararı, hükümetin devlet işlerini nasıl yürüttüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Selçuk Bakkaloğlu, FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ilk haftasında görevden alındı.
Hakkında bir dava açılmamasına rağmen görevine geri döndürülmeyen Bakkaloğlu, kağıt üzerinde “müfettiş” olarak Bakanlık’ta kaldı. Teftiş, inceleme veya soruşturma yapmadı. Hatta Bakanlık koridorlarında bile pek görülmedi.
BÜROKRASİDE “NORMALMİŞ”
Bakkaloğlu, yaklaşık 8 yıl geçtikten sonra 2024’ün yaz aylarında bu defa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın danışmanı oldu. Bakkaloğlu, 1 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile bu defa da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “başmüfettiş” olarak geri döndü.
NEFES “Bir bürokrat bakanlığa yıllarca gitmeden nasıl maaş alıyor?” sorusunun cevabını aradı. Bakanlık kaynakları, görev verilmeyen çok sayıda bürokratın “bankamatik memur” haline geldiğini ve bürokraside bunun “normal” olduğunu söylediler.
Nefes
Sedef Kabaş'tan haber var65 izlenme
Atatürk Havalimanı önünde yıkım eylemi! "Geldikleri gibi gidecekler"59 izlenme
İran gemiye el koymuştu: Tüpraş 1 milyon varil petrolü geri aldı29 izlenme
İstanbul'da İmamoğlu protestoları sürüyor! Kurtuluş'ta ve Kadıköy’de on binler yürüdü45 izlenme
Yunanistan Lozan’ı yine çiğnedi Sakız Adası’na silah yığdı!162 izlenme
Fatih Altaylı’dan 'Başımızın üstünde yerleri var' diyen Erdoğan’ı kızdıracak Suriyeliler yorumu35 izlenme
İzmir'deki dev mitinge milyonların izlediği 'Erdoğan videosu' damga vurdu: "Erdoğan'a inanılacak bir taraf var mıymış, yok muymuş"39 izlenme
Erdoğan'ın 'uçak filan yok' dediği THK’nın kullanılmayan yangın söndürme uçakları Google Maps'ten böyle görüntülendi, uydu görüntülerine sansür geldi!93 izlenme