Pandemi döneminde halkını en fazla borçlandıran ülkelerden birisi Türkiye oldu. Salgının ilk dalgası sırasında yaklaşık 2 milyon kişi ilk defa kredi kullanmak zorunda kaldı. 5 milyonu aşkın yurttaş ise tekrar bankalardan borçlanmaya itildi.
4.1 MİLYONA ÇIKTI
Kredilerin yasal takibe düşme sürelerinin uzatılmasına ve pandemi döneminde getirilen yapılandırma imkanlarına rağmen 2021 yılında borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı 1.7 milyonu aştı. Küresel krizin etkilerinin görüldüğü 2009 yılında dahi 1.5 milyon kişi yasal takibe alınmıştı.
Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, negatif nitelikli bireysel kredi ve kredi kartı verilerini açıkladı. Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılında önceki yıla göre yüzde 147 artarak 1 milyon 704 bin 412 kişiye yükseldi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nın (BDDK) son yayınladığı verilere göre 12 Şubat 2022 itibarıyla tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarından kaynaklı hanehalkı borcu 993 milyar 735 milyon liraya ulaştı.

Aralık sonu itibarıyla toplamda 4 milyon 122 bin vatandaş yasal takipte bulunuyor. Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2021 yılında 732 bin kişi oldu. Bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde 1 milyon 354 bin kişi oldu.
TBB Risk Merkezi verilerine göre, 2021 yılında bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıla göre yüzde 45 artış ile 26.9 milyar TL oldu. Bireysel kredi kartlarında tasfiye olunacak alacaklar ise bir önceki yıla göre yüzde 13 artış ile 7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.
Selçuk Geçer emekliye neden para verilmediğini açıkladı: "Bu abilerin hiçbiri 3 yıldır vergi ödemiyormuş"26 izlenme
Kâğıt toplayıcılığı yapan küçük çocuk oyuncak dükkânını dakikalarca inceledi sonra sessizce uzaklaştı38 izlenme
Meral Akşener'den çarpıcı sözler! "O şerefsize gereğini yapamadım. Özür dilerim"37 izlenme
128 milyar dolar skandalından sonra 108 milyar dolar skandalı! Merkez Bankası'nın dolarları nereye harcadığı ortaya çıktı53 izlenme
Yurttaş peyniri bile zor alıyor12 izlenme
Türk ordusunun, Kurtuluş Savaşı esnasında işgalci Yunan birliklerine karşı başlattığı Büyük Taarruz'un 96. yıl dönümü!187 izlenme
AKP İl Başkanı’nın kuzenine Fatsa Belediyesi’nden villa arazisi!14 izlenme
3 bölgede sağanak, 4 bölgede rüzgar uyarısı!22 izlenme
"128 milyar dolar nerede?" afişi asan CHP'li başkana Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma!
Melih Gökçek, köpek almak için 6 ülke gezdirdi!
CHP'li Belediye Başkanı Serdar Sandal, Erdoğan'ın katıldığı töreni terk etti!
TurkNet'ten internet fiyatlarına 7 ayda ikinci zam! Web abonelik fiyatı 299,90 TL’ye yükseldi