İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen dilekçede Terkoğlu ve Pehlivan’a atılı suça dayanak yapılan haberde şehit düşen MİT mensubuna yönelik yer alan bilgilerden daha fazlasının siyasilerin konuşmalarında, farklı haber sitelerinde ve bazı sosyal medya hesaplarında paylaşıldığına dikkat çekildi. Söz konusu haberde MİT şehidinin soyadının sansürlendiği, haberdeki fotoğraf seçiminde şehit ailesinin deşifre olmaması için özenli davranıldığı anımsatılarak atılı suçun maddi ve manevi unsurunun oluşmadığı kaydedildi.
Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren İnfaz Kanunu'nda yer alan denetimli serbestlik süresine dikkat çekilen dilekçede, “Müvekkil hakkında haksız şekilde alt sınırdan ceza verilmesi halinde dahi verilen cezanın cezaevinde infaz edilmeyeceği” kaydedildi. Dilekçede bu gerekçeyle tutuklama tedbirinin orantılı olmadığı vurgulandı.
Koronavirüs salgınına da dikkat çekilen dilekçede cezaevlerinin salgın hastalıklarla mücadelede yetersiz kaldığı bu durumun gazeteciler için ciddi risk oluşturduğuna dikkat çekilerek, mahkemenin tensiple yapılacak tutukluluk incelemesinde Terkoğlu ve Pehlivan’ın tahliyesine karar vermesi talep edildi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yargilamayiyapacakmahkemeyetahliyetalebi1735410
TL’de bugünkü çakılmanın perde arkası ortaya çıktı188 izlenme
Ankara saldırısından sonra kafalara takılan gariplikler70 izlenme
İBB'den yedi maddelik açıklama: Suçlamalara tek tek yanıt verdiler39 izlenme
Bakanlık projesiyle ilgili skandal iddia: Ölülere yüzme öğretmişler!31 izlenme
Tutuklu Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın ifadesi ortaya çıktı41 izlenme
İYİ Parti’de Koray Aydın’ın sağ kolu da istifa etti35 izlenme
Sele kapılarak sürüklenen 2 kişi son anda kurtuldu, o anlar kamerada28 izlenme
AKP'li vekiller bu bedduaya amin dediklerine pişman oldu 'Bu mektubu devlet arşivine sokanların Allah belasını versin !'254 izlenme
Çatlak Tedavisi Nasıl Olur? Cilt Çatlağı Nedir, Sebepleri Nelerdir?
Korona gündemini fırsat bildiler, Salda Gölü'nde inşaat başladı!
Cübbeli Ahmet'ten tehditlere hodri meydan: ‘Kasetleri açıklamayan melundur’
Mine Tozlu Sineren, Sedat Peker'in Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun kendisinden rüşvet istediği iddiasını doğruladı!