Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu, Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv'den ayrıldı. Odatv, Serdar Cebe ve Elif Yılmaz ile anlaştı.
Pehlivan ve yazarımız Terkoğlu haklarında gazetecilik faaliyetlerinden dolayı birçok kez dava açılmış, bu davalar kapsamında 2011 ve 2020 yıllarında cezaevine girmişlerdi.
İki ismin ayrılmasının ardından, Barış Terkoğlu'nun Halk TV'de her çarşamba Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programında yer alacağı da iddia edildi.
Odatv'den yapılan açıklamada, sitenin yeni genel yayın yönetmeninin Serdar Cebe olacağı belirtildi. Cebe, Amerika'nın Sesi (VOA) kanalında muhabir ve sunucu olarak görev yapıyordu. Posta gazetesinde uzun yıllar haber müdürlüğü yapan Elif Yılmaz'ın da Odatv'de haber koordinatörlüğü görevine getirildiği aktarıldı.
Odatv'den yapılan açıklamada Terkoğlu ve Pehlivan hakkında şu ifadeler kullanıldı:
"Odatv ile iki değerli arkadaşı, yöneticisi yolunu ayırıyor. Ama bu değil ki bir kopuş. Barış Pehlivan her daim Odatv genel yayın yönetmenidir, Barış Terkoğlu her daim Odatv haber koordinatörüdür. Bu sadece her iki taraf için bir yenilenme ihtiyacıdır. Onlara hayatlarının bu yeni evresinde başarılar diliyoruz. Odatv'de biriktirdiklerinin, yaşamlarının devamında da onlara yoldaşlık edeceğine inanıyoruz... Odatv kapısı iki gazeteci yoldaşımıza her daim açık olacaktır."
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/baristerkogluilebarispehlivanodatvdenayrildi1816745
Mersin'in Silifke ilçesi kırsalında yangın devam ediyor!52 izlenme
Devlet bankasının emekli veznedarı bir tas çorbaya muhtaç kaldı! "200 liraya çorba vermiyorlar zaten cebimde 200 lira yok"12 izlenme
Yasanın yürürürlüğe girmesini bile beklemediler! AKP’li belediye sokak köpeklerine karşı harekete geçti29 izlenme
Soylu bu kez yolsuzlukların bilgilerini yayınlayan Sayıştay’ı hedef aldı!5284 izlenme
Malatya’da Atatürk’e hakaret eden öğretmene gözaltı!160 izlenme
Erdoğan’ın “Yürekleri yetse cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler” sözlerine Kaftancıoğlu'ndan bomba yanıt!89 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan kendisine hakaret eden genç kıza mektup42 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'ın İmamoğlu'nu 'milli güvenlik' sorunu ilan etmesine yanıt15 izlenme
Alım gücünü böyle gözler önüne serdi: '2 yıl önce Türkiye'de pahalı geldiği için alamamıştım. Burada 1 euroya aldım. Türkiye'de fiyatı 155 lira olmuş"
Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: "Meclis'e gitmedik, kimyası bozuldu"
CHP’li İnce: Niye gidip arkadaşınızı orada ziyaret etmediniz?
Milletin parasını kiraya yatırmışlar!