Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu, Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Odatv'den ayrıldı. Odatv, Serdar Cebe ve Elif Yılmaz ile anlaştı.
Pehlivan ve yazarımız Terkoğlu haklarında gazetecilik faaliyetlerinden dolayı birçok kez dava açılmış, bu davalar kapsamında 2011 ve 2020 yıllarında cezaevine girmişlerdi.
İki ismin ayrılmasının ardından, Barış Terkoğlu'nun Halk TV'de her çarşamba Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programında yer alacağı da iddia edildi.
Odatv'den yapılan açıklamada, sitenin yeni genel yayın yönetmeninin Serdar Cebe olacağı belirtildi. Cebe, Amerika'nın Sesi (VOA) kanalında muhabir ve sunucu olarak görev yapıyordu. Posta gazetesinde uzun yıllar haber müdürlüğü yapan Elif Yılmaz'ın da Odatv'de haber koordinatörlüğü görevine getirildiği aktarıldı.
Odatv'den yapılan açıklamada Terkoğlu ve Pehlivan hakkında şu ifadeler kullanıldı:
"Odatv ile iki değerli arkadaşı, yöneticisi yolunu ayırıyor. Ama bu değil ki bir kopuş. Barış Pehlivan her daim Odatv genel yayın yönetmenidir, Barış Terkoğlu her daim Odatv haber koordinatörüdür. Bu sadece her iki taraf için bir yenilenme ihtiyacıdır. Onlara hayatlarının bu yeni evresinde başarılar diliyoruz. Odatv'de biriktirdiklerinin, yaşamlarının devamında da onlara yoldaşlık edeceğine inanıyoruz... Odatv kapısı iki gazeteci yoldaşımıza her daim açık olacaktır."
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/baristerkogluilebarispehlivanodatvdenayrildi1816745
Nebati’nin keyfi yerinde ‘yine maşallah’: 'Her şey kontrol altında'31 izlenme
Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları45 izlenme
Dağ gibi borcu olan TÜRSAB tasarrufu unuttu, harcamalar patladı92 izlenme
Teksas’ta Doğalgaz Alana Üste Para Ödeniyor!45 izlenme
Başsavcılık, Kuran kursuna bağış karşılığında uzlaşı sağladı!45 izlenme
70 gün oldu, onlarca tutuklu 205 zanlı var, iddianame yok16 izlenme
Artık iki yumurta kırıp da yiyemeyeceksiniz! Kaşar, peynir sucuk derken yumurtayı da unutacaksınız!73 izlenme
Mucize gibi yöntem: Sinüsleri anında boşaltıyor37 izlenme