Rize'nin Fındıklı İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Millet Bahçesi Parkı'nın adını Meclis kararıyla “100'üncü Yıl Atatürk Parkı”, parktaki Millet Kıraathanesi'nin adını da “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirdi. Ancak Kaymakam isim değişikliği kararını onaylamadı. İsim değişikliğini bir kez daha Meclis'ten geçiren Başkan Çervatoğlu parkın girişinde bulunan tabelayı da yeniledi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, tabela için 7 bin 864 lira harcandığını ve bu yolla kamu zararı oluştuğunu iddia etti. Çervatoğlu ve CHP'li Meclis üyeleri Aziz Köroğlu, Muhsin Şentürk, Aynur Yılmaz, Enez Zeki Öztopal, Gültekin Zen, Hasan Aydınoğlu ve Ali Fikri Saatçi hakkında soruşturma izni verildi.

Fındıklı Belediyesi Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu
KARARI HALK VERDİ
Tabelanın kaldırılma girişiminin karşısında olacaklarını belirten Çervatoğlu, “Tanklarla da gelseler izin vermeyeceğiz” dedi. “Hak verilmez, alınır” ifadesini kullanan Çervatoğlu, şunları söyledi:
“Biz oraya Atatürk adını millet iradesiyle koyduk. Belediye sınırları içinde yıkma, sökme, tabela takıp indirme gibi işler belediye aittir. Yok eğer zor kullanarak yapacaklarsa biz direneceğiz. Buna sadece ben değil Fındıklı halkı izin vermez. Hukuk varsa böyle bir yol izlemezler. Atatürk adının tartışılmasına izin vermeyiz. Beni tutuklasalar da geri adım atmayacağız. Bu kararı Fındıklı halkı verdi. Halkın kararının üstünde başka bir karar kabul etmiyoruz.”
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tanklarlagelselerdeizinvermeyecegiz6146931/
Abdullatif Şener'den korkutan sözler!2823 izlenme
Silivri’ye atılan Ümit Özdağ, kararlı duruşundan taviz vermiyor21 izlenme
Sağlıklı Kemikler İçin 5 Önemli Adım: Kemik Erimesine Karşı Koruyucu Öneriler24 izlenme
Ege’de yeni harita çizdik 85 kilometre alan yitirdik!284 izlenme
Mansur Yavaş, Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin önüne Türk bayrağı ve Atatürk posterleri astırdı!42 izlenme
Yurt dışından getirilen telefon ve araçların Türkiye'de kullanım süresi uzatılıyor26 izlenme
İmamoğlu’ndan kaymakama: Neden böyle bir telaşa düştü anlayamadım67 izlenme
İPA verileri ortaya koydu: İki emekli ayda 7 gün aç geziyor22 izlenme
AKP'li Kübra Dörtkardeş ayağı çıplak montsuz çocuğa kek ve meyve suyu verdiği anları paylaştı, tepkiler üzerine fotoğrafı kaldırdı
Akbelen’de direniş büyüyor, desteğe gelenler bölgede toplanıyor
Otoban için 25 bin dönüm tarım arazisi yok edilecek!
HKP'den Erdoğan’ın mezun olduğunu iddia ettiği liseye 'diploma' başvurusu!