Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 10 Temmuz 2018’de belirlenen ve 16 bakandan oluşan ilk kabinesinden şimdiye kadar 7 bakan ayrıldı.
28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Turhan’ın yerine Adil Karaismailoğlu atandı.
ALBAYRAK INSTAGRAM’DAN İSTİFASINI DUYURMUŞTU
Instagram hesabından 8 Kasım 2020’de paylaştığı açıklamayla istifa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu talebi, 27 saat sonra 9 Kasım 2020’de kabul edildi. 10 Kasım 2020 tarihinde ise yerine Lütfi Elvan atandı.
Ticaret Bakanlığına eşinin şirketi üzerinden değerinden yüksek fiyata dezenfektan alımı yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 21 Nisan 2021 tarihinde görevden alındı, yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.
Yine 21 Nisan 2021 tarihinde Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı bölündü; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Vedat Bilgin getirildi.
MİLLİ EĞİTİM VE EKONOMİ BAKANI DA İSTİFA ETMİŞTİ
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifası, Resmi Gazete’de 6 Ağustos 2021 tarihli kararla öğrenildi. Kararda Selçuk’un “görevden affını istediği” söylenerek yerine Mahmut Özer atandı.
2 Aralık 2021'de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Yerine yardımcısı Nureddin Nebati getirildi.
28 Ocak 2022 günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, görevden affını istedi, 29 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla yerine geçmişte de Adalet Bakanı olarak görev yapan Bekir Bozdağ getirildi.
SOYLU İSTİFA ETTİ AMA KABUL EDİLMEDİ
Süleyman Soylu’da istifa eden bakanlar arasında ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan onun istifasını reddetti.
Soylu, Covid19 sebebiyle 31 ilde 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin, yasağa saatler kala duyurulması sebebiyle gelen eleştiriler sonucunda 12 Nisan 2020 tarihinde, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifayı reddetmesi üzerine Soylu görevine devam etti.
Sözcü
Tabip Odası açıkladı: Hastanelerde ameliyatlar yapılamıyor244 izlenme
Enerji krizi: ‘Türkiye’den Avrupa’ya gaz akıyor ama bizim gazımız kesik’69 izlenme
AKP 'kalesini' bile inandıramadı26 izlenme
Muğla'da alevler yeniden yükseliyor!54 izlenme
Barış Atay'dan Süleyman Soylu'ya zor soru: Sedat Peker'e koruma polisi verilmesini neden onayladın?86 izlenme
Ramazan öncesi pastaya ve tatlıya büyük zam geldi!51 izlenme
Atatürk Marx'ın Kapital'ini kimden öğrendi?166 izlenme
İmamoğlu eylemlerinde gözaltı sayısı arttı29 izlenme
Yandaş medya, İmamoğlu’nu eleştirmeye çalışırken yanlışlıkla AKP döneminin ‘Ultra lüks araç ihalesi’ni yayınlandı!
‘Kanal İstanbul, Lozan’ı tartışmaya açabilir’
Sağlık Bakanı Koca corona verilerini açıkladı: Can kaybı 7.997'ye, vaka sayısı 314.433'e yükseldi!
Ekrem İmamoğlu'nun yasaklanan hesabı yerine açılan hesaba da erişim engeli getirildi