SSK 4A, BağKur 4B, Emekli Sandığı 4C kapsamındaki milyonlarca emekli ile hak sahibi dul ve yetimler 3 bin TL'den 4 bin TL'ye yükseltilen emekli bayram ikramiyesi'nin Meclis'ten geçerek yasalaşmasını bekliyordu. Ancak Meclis'in 25 Mart Salı gününe kadar kapalı kalacak olması ile 'Zamlı bayram ikramiyeleri ne zaman hesaba yatacak? Bayram ikramiyesi zammı yetişecek mi? soruları merak ediliyordu. O sorulara yanıt Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'dan geldi. İşte emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika haberlerinin detayları...

Ramazan Bayramı ikramiyesinin 24 Mart 2025 tarihinde ödemeye başlanıyor. SGK'dan son dakika açıklaması yapıldı. Ancak emekli bayram ikramiyesi 4 bin TL olarak kabul edilse de Meclis'ten geçemediği için Resmi Gazete'de yayınlanması sonrası 1000 TL farklar ileri bir tarihte hesaplara geçecek.
SGK'nın sosyal medyadan yaptığı duyuruda tahsis numarasına göre ödeme tarihleri şöyle belirlendi.
Tahsis numarasının sonu

BağKur emekli ikramiyeleri 27 Mart Perşembe günü hesaplara geçecek.
Memur emeklileri ise bayram ikramiyelerinin yanı sıra bayram öncesi Nisan ayı emekli maaşlarını da erkenden alacak. Bu kapsamda memur emeklisine 28 Mart'ta hem maaş hem de ikramiye hesaplara geçecek. Memurlara en düşük ödeme 22.617 TL olacak.

Bayram ikramiyesindeki bin liralık artışın, 2025 yılı bütçesine 28,4 milyar lira ilave maliyet oluşturacağı hesaplanmıştı.
Emeklilerin yanında bayram ikramiyesi dul ve yetimler için de aylık hisseleri oranında verilecek. Bu kapsamda yüzde 75 hak sahipleri 3’er bin liradan toplamda 6 bin TL, yüzde 50 hak sahipleri 2’şer bin liradan toplamda 4 bin TL ve yüzde 25 hak sahipleri biner liradan toplamda 2 bin TL ödeme alacak.
Emeklilik dilekçesini Şubat ayı sonuna kadar verenler de henüz maaş almamış olsa da Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek. Mayıs ayı sonuna kadar emeklilik için başvuranlar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanacak.
Kaynak: Gerçek Gündem
Sedat Peker işaret etmişti: Çok konuşulacak 'İran' detayı!66 izlenme
İzmir'de kahvehaneci tepkisi: Kökten kapatın siz de rahat edin biz de45 izlenme
Eylem Tok'un oğlunun arkadaşlarının ifadeleri ortaya çıktı: "Sahibine vereceğim" diyerek telefonu güvenlik görevlisinden almış37 izlenme
Sağanağın vurduğu İzmir'de sokaklar göle döndü! Foça'da sel felaketi15 izlenme
Türkiye bataklığa sürükleniyor!389 izlenme
Kocaeli’deki faciada ölenlerin kimlikleri belli oldu! Aralarında çocuklar da var13 izlenme
Gizemli bakteri alarmı: Yüksek ateşle hastaneye kaldırıldı, testlerde tanımlanamadı!22 izlenme
Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen deprem İstanbul'da hava trafiğini durdurdu9 izlenme
Kayseri Millet Bahçesi milyonları yuttu!
Pakistan 1 milyon Afgan göçmeni sınır dışı edecek: Türkiye yeni yıla Afganlarla mı girecek?
Madımak’ın acısı 30 yıldır unutulmadı
CHP lideri Özgür Özel'den açıktan şeriatı savunan Erdoğan'a çok sert yanıt: "Hırsızlığın cezasının ne olduğunu biliyorsun"