Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Bebek Otel’in işletme müdürü Arif Altunbulak'ın ifadesinden çarpıcı bir detay ortaya çıktı.
Emniyet güçlerinin baskın yaptığı saatten yalnızca 30–45 dakika önce otelde bulunan ünlü iş insanları, sanatçılar ve spor camiasından isimlerin teknelerle Bebek sahilinden ayrıldığı kamera kayıtlarında bunun açıkça görüldüğü belirtildi.
Altunbulak ifadesinde, "Aramadan 45 dakika önce gittiler. Kim haber verdi bilmiyorum" dedi.
Adı son günlerde ünlülerin uyuşturucu partileri ile anılan ve pek çok iddianın odak noktası olan Bebek Otel, en tartışmalı süreçlerden birini yaşıyor. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından yürütülen denetimlerde, tescilli yapı statüsündeki binaya kaçak kat eklendiği, çatı terasının genişletildiği ve deniz cephesine imara aykırı yapılar inşa edildiği tespit edilmişti.
KAÇAK eklentiler Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Anıtlar Kurulu’nun incelemesiyle belirlendi. Kurul, II. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescilli olan binada, “kaçak eklentiler” saptadı. Kurul, yapının dokusuna zarar verildiğine hükmetti. Karar ve teknik raporlar üzerine, İBB 2025 yılı Temmuz ayı için resmi bir yıkım takvimi oluşturdu.
18 TEMMUZ sabahı için planlanan yıkım otelin kaçak olduğu tescillenen eklentilerini hedef alıyordu. Ancak hukuki engel işlemi durdurdu.Yıkım tarihinden hemen önce işletme sahipleri tarafından açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Böylece yıkım durduruldu.
Dosya geçtiğimiz yılın ortasından bu yana Bölge İdare Mahkemesi’nin nihai kararını bekliyor. Ancak iddialara göre savcılık nezdinde devreye giren bir bakan, yıkım onayı çıkmasına engel oluyor. Bu yüzden karar bir türlü çıkmıyor ve kaçak bölümlerin kullanımı sürüyor.
Sözcü
Ankara’dan aldığı kulisi paylaşan Yılmaz Özdil 'Benim Ankara’da izlendiğim izlenim bu hava ağır basıyor' diyerek Erdoğan’ın seçim planını açıkladı103 izlenme
'Enis'i bırakın beni alın'159 izlenme
Marmaris’te orman yanarken Bakan Kirişci özel jetle Adıyaman’a gitti!41 izlenme
Van’da esnafların ekonomi isyanı: "Günde 50 kişi gelip 'bir fitre parası verin' diyor. Tavuk kemikleri çıkarıyoruz, gelip 'onu bana ver götüreyim akşam çocuklarıma çorba yapayım' diyor"26 izlenme
Necati Özkan’ın ifadesi ortaya çıktı! "Hüseyin Gün bende dolandırıcı intibası yarattı"29 izlenme
Bu kafayla memleket yönetiyorlar: Bakan koltukları işgal altında46 izlenme
Geçtiğimiz yıl nokta atışı yaparak bilmişti: SGK Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücrette en net rakamı açıkladı!39 izlenme
Rüşvet pazarlığında yeni ayrıntılar: 1,5 yıldır ifadesi dahi alınmadı33 izlenme
OECD'nin 2024 raporu: Türkiye, yaşam memnuniyetinde son sırada
Polonez fabrikası işçilerine desteğe giden CHP’li Mahmut Tanal’ın üstüne emniyet aracı sürüldü!
Fiyatlar uçtu, tamiri bile 1500 TL: "Millet yenisini alamıyor"
Türkiye Avrupa'da durdurulamıyor! Ülke sıralamasında 2 basamak yükseldik