CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Türkiye'de tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir kişi yok. Tweetin içinde yazandan dolayı soruşturma açılıyor” sözlerine tepki gösterdi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun eski tweetleri nedeniyle yargılandığını hatırlatan Zeybek, “Eski bir Cumhuriyet savcısı olarak, bu ülkenin dürüst ve hukukun üstünlüğünü savunan yargı mensuplarını ayrı tutarak şunu belirtiyorum ki AKP’nin yargısı da AKP’nin yargıçları da sandıkta gidecekler” dedi.
Zeybek, açıklamasında şunları kaydetti:
“İnsanların düşüncelerini özgürce açıklayabileceği mecralar üzerinde tahakküm kurmak siyasal iktidarın hobisi haline gelmiştir. Medyanın büyük çoğunluğu üzerinden yandaşlarla kurulan hegemonyaya rağmen insanlar özgürce sosyal medyadan görüş ve eleştirilerini aktardıklarında ise yargı eli ile üzerlerine gidilmektedir. Hatırlanacağı gibi partili Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçmişte sosyal medyayı ‘toplumların baş belası’ olarak tanımlamıştı. Onun Adalet Bakanı’nın ise ‘Tweetten değil, içinde yazılandan soruşturma açılıyor’ ifadesi, aslında talimat sisteminin dışavurumudur.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 25’inci maddesi ‘Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz’ der. Ancak AKP’nin yargı sistemi, ülkenin hiçbir sorunu yokmuş gibi, ülkede başka suçlar olmamış gibi sosyal medyada eleştiride bulunan vatandaş avı yapmaktadır. Eski bir Cumhuriyet savcısı olarak, bu ülkenin dürüst ve hukukun üstünlüğünü savunan yargı mensuplarını ayrı tutarak şunu belirtiyorum ki AKP’nin yargısı da AKP’nin yargıçları da sandıkta gidecekler.
Dün FETÖ elebaşına güzellemeler yapan Adalet Bakanı Bozdağ’a o sözleri için bir soruşturma açılmamışsa, aksine ödüllendirilip tekrar bakan yapılmışsa bugün sosyal medyada hayat pahalılığını, adaletsizliği, işsizliği eleştiren vatandaşlara da soruşturma açılamaz.”
Gerçek Gündem
Ekrem İmamoğlu'ndan Yeni Parti hakkında ilk açıklama15 izlenme
CHP'nin İş Bankası hisseleri Hazine'ye devredilecek!297 izlenme
Muhalefet AKP’ye örnek oldu! AKP'li belediyeden asgari ücret kararı...130 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1608 yeni vaka tespit edilirken, 7 kişi hayatını kaybetti, 1219 kişi sağlığına kavuştu!43 izlenme
Ankara’daki tren kazası kameraya yansıdı !5090 izlenme
Özel hastane çetesi uyuşturucu etkisi olan ilaçları el altından satmış!40 izlenme
Van kayyumunun Genel Sekreteri konuştu '653 kişiyi işten atarken büyük keyif aldım !'290 izlenme
CHP'li Akın "Karadeniz'deki doğalgaz işini de 5 şirketten birine verecekler"52 izlenme
Zihniyetin batsın sapık yobaz ! 'Evde atlet ve pijama giyen kızlar babasını, abisini tahrik ediyor'
‘Yargıya hesap vereceğin günleri düşün’
Belgrad Ormanı İBB'den Bakanlığa geçti tabelalar söküldü, asıl mesele ortaya çıktı: "İBB'nin büyük otopark geliri kesildi!"
Şimşek halka Mehmet Bey’i şikâyet etti