31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi’nde, dini vakıf ve cemaatlere tanınan imtiyazlar son buluyor.
AKP döneminde yıllardır Nur Cemaati’ne bağlı Hayrat Vakfı ve AKP’lilerin yönetiminde olduğu İlim Yayma Cemiyeti’ne binalar tahsis edilmiş, bu binaların kirasıyla birlikte tüm giderleri belediye tarafından karşılanmıştı.
2015’te Nur Cemaati’ne bağı Hayrat Vakfı’yla imzalanan protokol ve 2018’de İlim Yayma Cemiyeti’ne bina kiralanma işlemi iptal edildi. Bu tahsis işlemleri için uzun yıllardır belediyenin kasasından yüz binlerce lira çıkmıştı.

YÖNETİMDE AKP'Lİ İSİMLER VAR
Bu kurumlar aynı zamanda iktidara yakınlığıyla da biliniyor. Örneğin İlim Yayma Cemiyeti’nin yönetim kurulunda, AKP İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı Yusuf Tülün, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP Milletvekili İsrafil Kışla, AKP’den milletvekili ve belediye başkanlığına aday olan Yavuz Baysan ve Saim Bahadır gibi isimler yer alıyor.
Bu cemiyet daha önce de birçok belediyeden bina kiralamış, Milli Eğitim Bakanlığı’yla yapılan protokoller sayesinde yurt ve okul açma, bu yerlerde faaliyet gösterme fırsatı yakalamıştı.
Hayrat Vakfı da özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’yla imzalanan protokollerle tanınıyor. Bu protokoller üzerinden yapılan işbirlikleri ağırlıklı olarak küçük yaştaki çocuklarla yapılan faaliyetleri kapsıyor.
AKP döneminde İBB de İlim Yayma Cemiyeti’ne bedelsiz olarak Pendik’te 15 bin metrekarelik arazi vermişti.
Başakşehir’de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yine aynı cemiyet büyük bir alana yurt yapmak istedi. Bakanlık aracılığıyla da bu alan yine İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU
Daha önce konuyla alakalı Sancaktepe Belediyesi Başkan Vekili İlknur Ünlü bir açıklama yapmış ve şunları söylemişti:
Hukuken uygun olmayan bu tahsisleri, kendilerine yakın dernek ve vakıfları finanse ederek güçlendirmek amacıyla kullanmaya devam ediyorlar.

Biz öğrenci yurtlarının kamu ve belediyeler eliyle gerçekleştirilmesi gerektiğini daha önce de ifade ettik.
İki vakfın kullandığı alanlar hem belediye tarafından tahsis edilmiş hem de elektrik, su giderleriyle kira masrafları tamamen belediye tarafından karşılanıyordu.
CHP grubu olarak geçmişte yapılan bu protokollerle ilgili ilgili suç duyurusunda da bulunulmuştu.
Dini vakıf ve cemaatlerle yapılan protokol iptalleri Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in oluruyla gerçekleştirildi.
Sözcü
‘Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar aldığı’ iddia edilmişti, AKP’li Metin Külünk ilk kez konuştu36 izlenme
Havalimanında bir şişe su 81, simit 203 lira!41 izlenme
Türk Telekom internet fiyatlarına zam yaptı: İşte zamlı fiyatlar...31 izlenme
İhale, 8 kişinin hayatını kaybettiği Abide Kavşağı'nı yapan şirkete verildi: Hatay'a konut dikecek30 izlenme
PTT de eklendi! İş yok, huzur hakkı var!88 izlenme
Polislerin kullanımına verilen lüks araçlar aktif olarak kullanılmaya devam ediyor22 izlenme
Bu araştırma çok konuşulur! ‘Yoksullaştık ama ekonomi politikalarından memnunuz’132 izlenme
Çiftçi “Ben de AK Partiliydim lanet olsun” diyerek isyan etti: "Atatürk ne dediyse tersini uyguluyor. Çiftçi düşmanlığı neden?"22 izlenme
11 CHP’li büyükşehir belediye başkanından aşı imzası
'En borçlu' AKP'li belediye dayanamadı zam yaptı! Bursa’da toplu ulaşıma zam geldi!
Türkiye 'nin kararlı duruşu meyvelerini veriyor! NATO'ya katılmak isteyen İsveç teröre karşı ilk somut adımı attı
Dünya basını TL’nin değer kaybı yorumu: Erdoğan açıkladı, TL rekor dibi gördü