HSK yaz kararnamesi bugün açıklandı. Kararnamede dikkat çeken bir dizi ‘atama’ kararı bulunuyor. Adli yargı kararnamesi ile görev yeri değiştirilen isimlerden biri de Kasım 2024’te Beykoz Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanan Turgut Çakır oldu. Çakır'ın yeni görev yeri İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı oldu. Konuya yakın 3 ayrı kaynak, anılan atama için 'tenzili rütbe' yorumunda bulundu.
‘USULÜNE UYGUN YAPALSIN’ DEDİ İMZALAMADI
Başsavcıvekili Turgut Çakır’ın adı, geçen Şubat ayında yapılan Beykoz Belediyesine yönelik operasyon sürecinde gündeme gelmişti. Başsavcı Vekili Çakır, soruşturmaya ilişkin arama ve el koyma işleminde usulü bir dizi eksikliğe işaret ederek gerekli talimatı vermedi.
BAŞSAVCI DUMAN DEVREYE GİRDİ
Beykoz Adliyesinde krize neden olan durum sonrası, devreye doğrudan Başsavcı Barış Duman’ın girdiği bilgisi gündeme gelmişti. Beykoz Belediyesi’ne yönelik operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.
Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler tutuklandı.
Karganın İsrail bayrağını yerinden çıkardığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu36 izlenme
Koronavirüsü etkisizleştiren maske geliştirildi!72 izlenme
12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın ön otopsi raporu ortaya çıktı39 izlenme
Menzilci Altepkin'den hadsiz yorum: Sokakta sigara içen kadın ucuzdur172 izlenme
Tren faciasının kahramanları708 izlenme
“Beni taciz ediyor laf atıyor” diyen kadını korumak isterken öldürüldü! Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı40 izlenme
İsrail şimdi de Özgürlük Filosu'na saldırdı! Askeri personel gemilere çıktı21 izlenme
İstanbul Baro Başkanı ve üyelerine dava27 izlenme
AKP'nin provakatörleri Tanzim kuyruklarnda da iş başında !
Cezaevindeki Dilan Polat Kağıthane'ye yeni şube açtı, aile açılışta gövde gösterisi yaptı
Mansur Yavaş'tan çarpıcı değerlendirme: "Gerçek belediyeciliğin ne olduğunu anlatmaya çalıştık. Rakiplerimize anlatamadık ama halk onlara sandıkta anlattı"
Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecek: "Daha mazbatamı almadan borçlar yüzünden doğalgaz kesildi"