Kocaeli'de AKP'li Derince Belediyesi ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek belediye tarafın işletilen Çenesuyu firmasında su fiyatlarına zam yaptı.
Sadece 7 ayda yüzde 45 zam yapılan Çenesuyu ile ilgili konuşan CHP Kocaeli Büyükşehir Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir belediyenin doların yükselmesi nedeniyle fırsatçılık yaptığını savundu. Taşdemir “Derince Belediyesi tarafından işletilen Çenesuyu'nda 2018 yılının başında su fiyatlarına yüzde 20 zam yapılmıştı. Söz konusu bu zammın üstünden 7 ay geçti. Şirket yöneticileri geçtiğimiz günlerde su fiyatlarına yüzde 25'lik bir zam daha yaptı. 7 ayda Çenesuyu yüzde 45 zamlandı.” diye konuştu.
CHP Kocaeli Büyükşehir Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, yapılan zamma tepki gösterdi.
“İlk zam dönemseldi ancak yapılan bu son zam bir fırsatçılığın ürünü.” diyen Taşdemir sözlerini şöyle sürdürdü “Türkiye zor günler geçiriyor. İktidarından muhalefetine herkes ekonomik sıkıntıları aşılması için kenetlenmiş durumda. Kamuda yapılacak tasarruflarla ekonomideki sıkıntıları vatandaşa en az yansıtmanın gayreti hakim. Ancak Derince Belediyesi satmak istediği, özelleştirmek için 40 takla attığı Çenesuyu'nda ekonomik sıkıntıları aşmak değil, bu sıkıntılardan kendine fırsat yaratmak için çabalıyor. Yapılan yüzde 45'lik su zammın akıl alır bir yanı yok. Evet dolar arttı, plastik fiyatlarında da artış oldu. Ancak bunu 2 gün içerisinde vatandaşa yansıtmak da nedir?”
“SON ANA KADAR DİRENMELİSİNİZ”
“Sen devlet kurumusun vatandaşa fiyat farklarını en son sen yansıtmalısın. Son ana kadar direnmelisin. Fakat Derince'de böyle bir anlayış yok. Yelken Restaurant'ta kendine ‘Riyaset' yani Başbakanlık adını verdiği özel makamda oturan bir belediye başkanıyla böyle bir anlayışın olması da mümkün değil. Ülke ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Birileri de bu sıkıntıları fırsat bilerek kendi rahatlarını bozmadan bu sıkıntıların faturasını vatandaşa çıkarmak istiyor. Bu kabul edilemez. Yerel seçimlere 67 ay gibi bir zaman var. Vatandaş yapılan bu fırsatçılıkları bir kenara not ediyor. Seçim günü, sandıkta bu işin hesabı sorulacaktır.”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/belediyesuyazamyaptiortalikkaristi2579638/
AFAD'ın ne kadar aciz olduğu ortaya çıktı: Hem de Kızılay Başkanı açıkladı44 izlenme
İttifaklar arasındaki oy farkları açılıyor! AK Parti'nin oy oranı son seçim anketine damga vurdu59 izlenme
Gezi iddianamesinde 16 isme müebbet isteyen savcının şahitleri FETÖ’cü çıktı!86 izlenme
Reuters açıkladı: Araplar Türkiye'deki dev firmaya ortak oldu!48 izlenme
AKP’li vekil başkan kendini asil belediye başkanı yaptı25 izlenme
Belediye meclisinde Alevi yurttaşlara yönelik ayrımcı sözler!222 izlenme
AYM'den 'Rabia Naz Vatan' kararı!22 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 329.138'e, can kaybı 8.609’a yükseldi!107 izlenme