Enflasyon her ülkede var ancak küresel şirketler tarafından yapılan her karşılaştırma, Türkiye'nin temel ürünlere gelen zamda rakipsiz olduğunu ortaya koyuyor. Küresel insan kaynakları danışmanlığı şirketi Mercer, her yıl uluslararası çalışanlar için en ucuz şehirleri listeliyor. Enflasyon artışlarının damga vurduğu bu yıl, belirli ürünlerde fiyat artışları da şehirler bazında karşılaştırıldı. Araştırma, Türkiye'deki fiyat artışlarının diğer ülkelerden ne kadar yüksek olduğunu çok çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. 95 oktan 1 litre benzin fiyatının Eylül 2021 ile Mart 2022 arasındaki değişiminin dünyanın farklı metropolleri arasında karşılaştırıldığı ilk tabloda İstanbul kendini çok net ortaya koyuyor.

RAKİP TANIMIYORUZ
Yüzde 155'lik zamla İstanbul en yakın rakibi Los Angeles'in çok ötesine geçerek, metropollerdeki benzin zammına damgasını vuruyor. Yüzde 40 zamlı benzin fiyatı ile Los Angeles'in ardında, yaklaşık yüzde 30'luk zam oranı ile Barselona ve New York yer aldı. Metropollerde 6 aylık ekmek zammı da araştırmada ele alındı. 1 kilogram beyaz ekmek üzerinden hazırlanan zam grafiğinde İstanbul'u bulmak hiç zor değil. Yüzde 70'lik ekmek zammı ile İstanbul araştırmanın kapsadığı tüm metropolleri geride bıraktı. İstanbul'a en yakın zam yüzde 45 ile Mexico City'de.

Mercer'in 2022 araştırması dolarla kazanan ‘uluslararası çalışanlar' için Türkiye'nin nasıl bir cennet olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmanın kapsadığı 227 şehir içinde en son sırada yer alan şehir Ankara. İstanbul ise 222'nci sırada. En pahalı ilk 3 şehir Hong Kong, Zürih ve Cenevre. İstanbul ve Ankara listede Nairobi, Botswana gibi ülkelerde adını dahi duymadığımız şehirlerden bile daha alt sıralarda, yabancılar için ucuzun da ucuzu kentler olarak yer alıyor.
Asker eğlencesine katılan 150 kişi karantinaya alındı!54 izlenme
Hopa’da öğrencilerden yürüyüş: "Öğrenci olmak direnmektir"31 izlenme
CHP’den “icraları durdurun" çağrısı!80 izlenme
Fatih Altaylı'dan bomba koronavirüs iddiası! "İran'ın serbest bıraktığı mahkumlar Türkiye'ye giriş yapıyor"176 izlenme
Muharrem İnce Rize'de!360 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi, halkın parasıyla 'evet'e sponsor oldu, savcılık görmezden geldi !229 izlenme
İzmit’te SMA’lı bebek için konulan kumbarayı çaldılar!39 izlenme
İBB’nin metro vagonları için alacağı dış krediye tırpan41 izlenme
Boğaziçi'ndeki cinayette yeni görüntü: Hilal Özdemir'in katili kampüse iki kez girmiş!
Devrim şehidi Kubilay'ın akrabasından sitem
Dünya liderleri Ahmet Necdet Sezer'in önünde kuyruğa girmişti
Kadın cinayetlerine karşı tek başına direniyor: "Pankartımdaki sayı yenilemekten okunmaz hale geldi"