Döviz kurlarındaki artış, akaryakıtta zamları beraberinde getiriyor.
Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 2 Temmuz Pazartesi gecesinden itibaren benzinin litre fiyatına 2 lira 11 kuruş zam gelecek.
Motorinde ise pazartesi gecesi fiyat değişimi olmayacak.
Motorine en son 20 Haziran’da 1,65 TL zam gelmişti.
Zam sonrası benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 26,19 TL’ye, Ankara’da 26,64 TL’ye, İzmir’de 26,67 TL’ye yükselecek.
Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 23,87 TL, Ankara’da 24,32 TL, İzmir’de 24,44 TL seviyesinde bulunuyor.
Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.
Seçimler öncesinde Merkez Bankası (TCMB) rezervleri tüketilerek ve yabancı ülkelerden borçlanılarak yatay seviyeye yakın tutulan döviz kurları, seçim sonrasında hızla arttı.
Sene başında 18,73 seviyesinde olan dolar kuru, 14 Mayıs’taki seçim öncesinde 19,60 TL’yi görmüş, 28 Mayıs’taki ikinci tur öncesinde ise 19,98 seviyesi görülmüştü. Kur, 26 Haziran’da 26 TL’yi aşmıştı.
Dolarda artış, sene başından bu yana 7 lirayı, seçimlerin ardından ise 6 lirayı aştı. Dolar kurundaki oransal artış ise, seçimlerin ikinci turu sonrasındaki dönem için yüzde 30’u, yılbaşından bu yana ise yüzde 39’u aştı.
Kurdaki artışın, yüzde 40’a gerileyen resmi tüketici enflasyonunda tekrar yükselişe neden olması bekleniyor.
Sözcü
Türk Tabipleri Birliği açıkladı: Türkiye göz göre göre bu hale getirildi!93 izlenme
Bakan Dönmez 24 gün önce oradaymış39 izlenme
Bebek bezi ve mamalara alarm takılmıştı, bakın hangi ürün kilitli kutuya koyuldu?44 izlenme
Emekliye maaş oyununu canlı yayında anlattı: 'Vatandaşın cebinden parayı aldılar sonra onu yükselttik diye sevindirdiler'37 izlenme
Esenyurt’ta 2 kişinin can verdiği tekel bayisindeki cinayet sonrası bir şüpheli yakalandı54 izlenme
İBB yöneticisine, belediye binasında baz kaydı olması soruldu20 izlenme
SGK’yı yurt dışı sahte emeklilikler batırıyor! 25 milyar TL zarar ettirdiler!119 izlenme
Erkek Öğrenci Yurdu'na Filistinliler yerleştirilecek: Valiliğin yurdu Filistin Derneği'ne verdiği ortaya çıktı35 izlenme
EYT’liler için 146 milyar TL aranıyor
AKP'li vekil enflasyon hesabını yumurta üzerinden yaptı, bir de üstüne pişkin pişkin güldü !
Rabia Naz davasında İçişleri Bakanı Soylu da tarafını seçti: Cinayet yok, kız düştü. Babası bana hakaret etti
Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar olacak? İşte kulislerdeki son rakamlar