Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, bu yıl 2830 Mart’ta 14’üncüsü düzenlenecek ve 140 milyar lira büyüklüğündeki akaryakıt sektörünü bir araya getirecek “Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı – Petroleum Istanbul’un” öncesinde sektör yetkilileri basın toplantısı gerçekleştirdi.
Şiper, toplantıda yaptığı konuşmada, akaryakıt sektörünün LPG de dahil edildiğinde yaklaşık 2 milyon kişiye ekmek kapısı olduğunu söyledi.
Türkiye’nin bir takım sebeplerden dolayı zor günlerden geçtiğini ifade eden Şiper, “Kamu, bayiler ve şirketler olarak aynı tarafta yer alıyoruz. Biz de bundan payımızı alıyoruz ve üzerimize düşen fedakarlığı uzun bir süreden beri yapmaktayız. Daha iyi bir gelecek için çalışmamız gerektiği inancı ile yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş da yaklaşık 40 yıldır sektörde hizmet verdiklerini, bu yıla kadar akaryakıt sektörünün bu kadar zor bir durumda olduğunu hiç görmediklerini belirtti.
Okumuş, kredi kartı komisyonları ve faizlerin yüksekliği ile kurdaki artış sebebiyle sektörün sıkıntıda olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
“Akaryakıt istasyonlarının istihdam noktaları olarak görülmesine karşıyız. Sorumlu müdür, iş güvenliği uzmanı gibi sektörün üzerine getirilen ek maliyetlerin kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz ve bunu da teklif ettik. Ayrıca, Türkiye'de yaklaşık 13 bin akaryakıt istasyonunun çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de 13 bin akaryakıt istasyonu ciddi anlamda enflasyondur. İstasyon başına düşen satış miktarı da 3 bin litre civarında.”
Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği Üyesi Ercan Aydemir ise litresini 6,3035 liradan aldıkları üründe brüt kar marjının ortalama 67 kuruş seviyesinde olduğunu söyledi.
Aydemir, “67 kuruşa ürünü getireceksiniz, toplayacaksınız, istasyonlara sevk edeceksiniz ve orada hizmet vermek suretiyle satacaksınız. Maliyetleri karşılamadığı için herkes zor durumda kalıyor.” ifadelerini kullandı.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/benzincilerintadituzuyok3589443/
Erdoğan bu kez kalabalığa seslenemedi, çünkü kimse gelmedi!14105 izlenme
Tarihi eseri korumak pahalıya patladı: CHP'li belediyeye 7 milyon lira ceza!80 izlenme
Diyanet'in külliyesine karşı çadır nöbeti7 izlenme
Afişlere bile tahammül edemediler: Esenyurt'ta Ahmet Özer fotoğrafları söküldü15 izlenme
Çocukları danstan değil kumardan koruyun! 15 yaşın altına kadar indi8 izlenme
Eski Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım'ın sağlığı hakkında açıklama44 izlenme
Deprem anketlere yansıdı: Cumhur İttifakı'nda sert düşüş28 izlenme
Asgari ücret 6 bin TL olsa da bu kura dayanamaz!39 izlenme
Gurbetçi kadın ezber bozdu: 'Evet tuvalet temizledik ama yeri geldi bakanın bindiği arabayı altımıza çektik. Burada temizlik yapan 1 kilo et yiyemiyor'
İstanbul Havalimanı'nda fiyatlar çıldırdı! Burada karnını doyuran, cebini boşaltıyor! Avrupa bu fiyatları konuşuyor
Fransız sokaklarında "Diktatör Erdoğan nereye kadar?" afişleri!
Eminağaoğlu: ‘Konu Yüce Divan’lıktır’