Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, bu yıl 2830 Mart’ta 14’üncüsü düzenlenecek ve 140 milyar lira büyüklüğündeki akaryakıt sektörünü bir araya getirecek “Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ, Ekipman, İstasyon Market Ürünleri ve Teknoloji Fuarı – Petroleum Istanbul’un” öncesinde sektör yetkilileri basın toplantısı gerçekleştirdi.
Şiper, toplantıda yaptığı konuşmada, akaryakıt sektörünün LPG de dahil edildiğinde yaklaşık 2 milyon kişiye ekmek kapısı olduğunu söyledi.
Türkiye’nin bir takım sebeplerden dolayı zor günlerden geçtiğini ifade eden Şiper, “Kamu, bayiler ve şirketler olarak aynı tarafta yer alıyoruz. Biz de bundan payımızı alıyoruz ve üzerimize düşen fedakarlığı uzun bir süreden beri yapmaktayız. Daha iyi bir gelecek için çalışmamız gerektiği inancı ile yolumuza devam ediyoruz.” diye konuştu.
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş da yaklaşık 40 yıldır sektörde hizmet verdiklerini, bu yıla kadar akaryakıt sektörünün bu kadar zor bir durumda olduğunu hiç görmediklerini belirtti.
Okumuş, kredi kartı komisyonları ve faizlerin yüksekliği ile kurdaki artış sebebiyle sektörün sıkıntıda olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
“Akaryakıt istasyonlarının istihdam noktaları olarak görülmesine karşıyız. Sorumlu müdür, iş güvenliği uzmanı gibi sektörün üzerine getirilen ek maliyetlerin kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz ve bunu da teklif ettik. Ayrıca, Türkiye'de yaklaşık 13 bin akaryakıt istasyonunun çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de 13 bin akaryakıt istasyonu ciddi anlamda enflasyondur. İstasyon başına düşen satış miktarı da 3 bin litre civarında.”
Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği Üyesi Ercan Aydemir ise litresini 6,3035 liradan aldıkları üründe brüt kar marjının ortalama 67 kuruş seviyesinde olduğunu söyledi.
Aydemir, “67 kuruşa ürünü getireceksiniz, toplayacaksınız, istasyonlara sevk edeceksiniz ve orada hizmet vermek suretiyle satacaksınız. Maliyetleri karşılamadığı için herkes zor durumda kalıyor.” ifadelerini kullandı.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/benzincilerintadituzuyok3589443/
Maltepe İlçe Milli Eğitim’den öğretmenlere: Ev ziyaretlerinde 15 Temmuz konuşun239 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan CHP üyeliğinin düşürülmesi hakkında açıklama: "Korkularının ecele faydası olmayacak!"47 izlenme
Bunu da gördük… Hukuk Fakültesi’ne ilahiyatçı hoca görevlendirildi!286 izlenme
Halka ‘Şimşek’ çarptı37 izlenme
Atatürk'ten Fransa'ya Suriye dersi!262 izlenme
AKP'li belediyeye tepki: "Su parasına yetişemiyoruz"46 izlenme
Albayrak’a dev uçak ihalesi45 izlenme
Tüm dünya kira sorununa neşter vurdu, AKP hükümeti izlemekle yetiniyor62 izlenme