Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası Avrupa medyasında da yer aldı. Haberlerin başlığında, “Erdoğan'ın, Maliye Bakanı olan damadı istifa etti” ifadeleri kullanıldı.
“YILBAŞINDAN BU YANA TL ERİDİ”
Die Welt gazetesi, istifayı son dakika olarak duyururken, istifanın gerekçelerine ve sağlık sorunlarına değinildi.
Albayrak'ın instagram hesabından istifayı duyurduğunu belirten gazete, “Türk Lirası, geçtiğimiz aylarda dramatik şekilde değer kaybetti. Cuma akşamı, dolar karşısında 8.52'ye geriledi. Yılbaşından bu yana kayıp yüzde 30'u buldu. Kriz nedeniyle Merkez Bankası başkanı görevinden alındı. Piyasalar, yüksek enflasyon ve döviz rezervlerindeki keskin düşüşten korkuyor. Türkiye ekonomik krizin eşiğinde” sözlerini kullandı.

LİRANIN DÜŞÜŞÜ, REZERV SORUNU…
Stuttgarter Zeitung da benzer başlıkla haberi verdi ve Bakan Albayrak'ın açıkladığı gerekçeleri yayınladı. Aynı şekilde Avusturya medyası, İsviçre ve diğer Avrupa ülkeleri medyası da habere geniş yer ayırdı.

Avrupalı ajansların geçtiği haberler, tüm gazete ve haber siteleri ile kanallarda yer aldı.

Avrupa medyası istifayı, Türk Lirası'nın değerinin düşüşüne, döviz rezervlerinin erimesine ve ekonomik kriz riskine bağladı.

İçişleri Bakanlığı CHP'li Başkanın sözleri için müfettiş görevlendirdi98 izlenme
Devletin en lüks yurdunda içler acısı manzara35 izlenme
Narin cinayetini çözecek görüntü ortaya çıkmıştı: Amca Salim Güran'ın avukatından açıklama38 izlenme
‘TBMM dizi izleme değil, çalışma yeri’ diyen AKP’li vekilin Meclis’te kayda değer hiçbir çalışması bulunamadı!98 izlenme
Ekmeği 4 TL’ye yemek zorunda kalabiliriz!94 izlenme
Erdoğan Alpay Özalan'a sahip çıktı Ahmet Şık'a 'provokatör' dedi24 izlenme
Bakan Koca, güncel verileri paylaştı:Toplam vaka sayısı 112.261, toplam can kaybı 2.900 oldu!63 izlenme
Vize sakndalı: Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı İngiltere vizesi alamadı, maça 5 kişiyle çıkmak zorunda kaldılar34 izlenme