Desteksiz bırakılan halk ekonomik krizle boğuşurken kamunun kaynakları beşli çete olarak bilinen şirketlere akıyor. Birçok kamu kurumu adeta beşli çete için seferber edilmiş durumda.
DSİ, Limak’a 92 milyon TL’lik ihale verdi. TCDD, 5’li çetenin işlettiği Ankara YHT Garı’nda kiracı oldu. İGA’nın İstanbul Havalimanı için ödemesi gereken 1,1 milyar avro 20 yıl ertelendi.
TEK BİR İHALE BİLE KAÇMADI
MÜLKÜNDE KİRACI OLDU
TCDD, Kamu Özel İşbirliği modeli ile CengizKolinLimak ortaklığına yaptırılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’na kiracı oldu. TCDD yönetimi tarihi gar binasını Sağlık Bakanı Koca’nın üniversitesine verirken YHT garında kiralanan ofis başına aylık 50 bin TL kira ödeyecek. Kiralama şirketlere para aktarma operasyonu olarak değerlendirildi.
BORÇ 22 YIL ERTELENDİ
İcra daireleri dolup taşarken, yurttaş kredi borcuyla cebelleşirken, devlet bir dolara muhtaçken 5’li çeteye kıyak üstüne kıyak geliyor. İstanbul Havalimanı’nın ihalesini alan ve işleten İGA şirketinin 2019, 2020 ve 2021 yıllarında kamuya ödemesi gereken 1 milyar 195 bin avro kira bedeli 2042 ve 2043 yıllarına ertelendi.
(BirGün)
Almanya Türkiye'den imam istemiyor!117 izlenme
AKP'li adayın şirketi olunca, 73 milyonluk işe 752 milyon TL ödeme!93 izlenme
Dere boyu kavaklar aile boyu iktidardalar! İşte Kavakçıların devlet kademelerinde aldıkları görevler88 izlenme
AİHM, Erdoğan'ın açtığı iki davada Kılıçdaroğlu'nu haklı buldu83 izlenme
İstanbul Halk Ekmek AŞ. yöneticisinden örnek davranış!182 izlenme
Tepki çeken uygulama! Anaokulunda imam36 izlenme
Show TV spikeri Ece Üner'in canlı yayında adeta Saray'a gönderme yaparcasına söylediği 'toplanma alanı' sözleri olay oldu !642 izlenme
Akşener: Sen de yoruldun biz de yorulduk154 izlenme
Corona virüsüyle mücadele ederken Erzincan’da başka bir hastalık patlak verdi!
Atatürk’e ‘cellat’ diyen yazara AKP’li belediyeden davet
İktidar yanlısı yazarlardan peş peşe anket itirafı! "Oylar eridi"
Olcay Kılavuz Sinan Ateş cinayeti hakkında ilk kez konuştu: 'Zerre dahlim olsa kafama sıkarım'