Beyoğlu Kaymakamlığı, 8 Mart 2025’te Taksim ve çevresinde yapılması planlanan toplanma ve yürüyüşleri yasakladı. Kadınlar, her yıl gelenekselleşen Feminist Gece Yürüyüşü'nü yapmak üzere saat 19.30’da Taksim'deki Sıraselviler Caddesi'ne çağrı yapmıştı.
Yasak kapsamında yarın saat 12.00 itibarıyla Taksim Meydanı, Gezi Parkı, İstiklâl Caddesi ve çevresi yaya ve araç trafiğine kapatılacak.
Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
"Bazı sosyal medya hesapları üzerinden, 08.03.2025 günü saat 19:30'da idaremiz Taksim, İstiklal Caddesi ve Sıraselviler caddesine toplanma çağrıları yapıldığı tespit edilmiştir.
Bahse konu yapılmak istenilen toplanmaların, kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere sebebiyet verebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda 08.03.2025 günü saat 08.00 itibari ile 24 saat süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, bildiri dağıtma, oturma eylemi gibi tüm etkinlikler YASAKLANMIŞTIR.
08.03.2025 günü Beyoğlu İlçemiz dahilinde yapılmak istenilen yürüyüş, toplanma, oturma eylemi ve diğer vb. etkinliklerin, ayrıca gün içerisinde aynı konunun devamı niteliğindeki gerçekleştirilmek istenen etkinliklerde ve eylemlerde alınacak emniyet tedbirler kapsamında
saat 12.00 itibariyle; Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın yaya trafiğinin kapatılması gerekirse kontrollü şekilde yaya girişlerin yapılması, İstiklal Caddesi ve ara sokaklar ile Tünel Meydan ve çevresinin araç ve yaya trafiğine kapatılması, gerekirse kontrollü şekilde araç ve yaya girişlerin yapılması, Sıraselviler Caddesi ve ara sokakların araç ve yaya trafiğine kapatılması, gerekirse kontrollü şekilde araç ve yaya girişlerin yapılması, Karaköy Meydan ve çevresinin araç ve yaya trafiğine kapatılması, gerekirse kontrollü şekilde araç ve yaya girişlerin yapılması,
Ayrıca gün içerisinde ilçemiz genelinde meydana gelmesi muhtemel toplumsal olaylar dikkate alınarak muhtemel tüm farklı konular da dahil yürüyüş, toplanma, oturma eylemi, basın açıklaması ve diğer vb. etkinliklerin yapılmak istenen yerlerde ihtiyaç görülmesi halinde ilçe sınırları içerisinde yaya ve araç trafiğinin kapatılması gerekirse kontrollü şekilde yaya ve araç girişlerin yapılması kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Gerçek Gündem
TBMM lüks araç için ihaleye çıktı31 izlenme
Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli: Saldırılar artarsa en çok zararı Türkiye görür203 izlenme
İYİ Parti’den CHP’ye geçen 108 milyonluk borcu olan belediyenin sandalyeleri kahvehaneden çıktı25 izlenme
İhale iptal edildi: Kaftancıoğlu 'başardınız çocuklar' diye kutladı30 izlenme
Hammadde yok fabrikalar çürüyor, dışa bağımlılık günden güne büyüyor!66 izlenme
Zarar eden çiftçi, hükümete kızdı ve şeftali ağaçlarını kesti !273 izlenme
7500 lira maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerin alacağı zamlı maaş ortaya çıktı! İşte 2024'teki zam sonrası yeni maaş tablosu31 izlenme
AKP'li milletvekili mecliste Atatürk düşmanını övdü!34 izlenme
Epstein skandalında tüyler ürperten iddia: Cesetler Zorro Çiftliği'ne mi gömüldü?
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: 28.118 yeni vaka tespit edilirken, 262 kişi hayatını kaybetti, 32.249 kişi sağlığına kavuştu!
Altın dişler illegal işler: Dilan Polat'la aynı masadaki isim hakkında bomba iddia
Mahkeme Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğunu tescilledi!