Çekmeköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı oturumlarında ortak işbirliği protokolü kararı alındı. Dünya Etnospor Konfederasyonu, Çekmeköy Belediyesi'ne 2 Mart 2023 tarihinde yaptığı başvuruda “geleneksel sporları ve buna bağlı kültürleri günümüzde yeniden yaygınlaştırmak, tarih boyunca toplumların yaşam tecrübesi ile ortaya çıkmış değerlerin taşıdığı zenginliği gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan kamu yararına çalışan bir dernek olarak bu konularda gençlerin gelişimine destek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi etkinleri, mevzuat kapsamında belediye ile işbirliği yaparak gerçekleştirme” talebini iletti.
Talep ilgili komisyonlarda uygun bulundu. Mecliste, Çekmeköy Belediye Başkanlığı ve Dünya Etnospor Konfedarasyonu arasında 10 yıl süre ile ortak hizmet projesine ilişkin belediye başkanı Ahmet Poyraz'a protokol yapma yetkisi verildi.
“KENDİNİZE YAKIN DERNEKLERLE ÇALIŞIYORSUNUZ”
Karar oyçokluğu ile alındı. Karara karşı çıktıklarını açıklayan CHP'li Meclis Üyesi Özgür Kip, “Kamu yararına çalışan bir kuruluş olsa da sadece siyasi açıdan kendinize yakın derneklerle çalışmanızı doğru bulmuyoruz. Bu eşitlik ilkesine aykırı. Ayrıca söz konusu konfederasyonun her ne kadar etnik sporların yaşatılmasına ilişkin bir tüzüğü olsa da hep aynı spor dalları ön plana çıkıyor. Anadolu'daki bir çok etnik spor göz ardı ediliyor” dedi.
Sözcü
MHP lideri Bahçeli'yi eleştiren Emekli Albay Orkun Özeller'e "Ölüm" tehdidi!22 izlenme
Türkiye'ye yönelik yaptırımlar ABD Senatosundan geçti!88 izlenme
AKP'li Yavuz'dan pes dedirten açıklama: "Kapanan fabrika gördünüz mü? Herkes yeni bir fabrika eklemeye çalışıyor"31 izlenme
Dolardan bir tarihi rekor daha! İşte dolar ve piyasalarda son durum57 izlenme
AFP: "İmamoğlu eylemleri ülkeyi ikiye böldü"23 izlenme
Taksim’e bırakılan patlayıcıyla ilgili yeni bulgular71 izlenme
Türk Bilim İnsanlarından Kanseri Erken Teşhis Edebilecek Yeni Teknoloji Buluşu!24 izlenme
Erdoğan'ın 'bedava kek' vaadi uygulanmıyor mu?78 izlenme
Gözaltındaki gazeteciye su bile vermediler!
Minguzzi ailesini tehdit soruşturmasında yeni gelişme! 10 yılı aşkın hapsi istendi
Erdoğan'ı şimdiye kadar böyle anlatan olmamıştı ! Özgür Özel mükemmel anlatmış !
Yaşlı kadının yardım çığlığı yürek dağladı: 'Oğlum taşların altında Süleyman Soylu buraya gel, Erdoğan nerdesin?'