Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, resmi internet sitesi üzerinden dikkat çeken bir uyarı yayınladı.
Üniversite, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin aldığı ortak karar doğrultusunda Suriyeli öğrencilere nakdi destek verileceğini duyurdu.
Aykırı'da yer alan habere göre, duyuruda "20212022 akademik yılı itibariyle kayıt yaptıran Suriye uyruklu öğrencilere dönemlik nakdi destek sağlanacağını bildirmiştir." denildi.
Üniversite'nin sitesinden yayınlanan duyuru şu şekilde:
"Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı aşağıdaki ilgili yazıyla 2022 yılında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile ortak olarak ”Yükseköğrenim Yardım Programı” yürütülmesine karar verildiğini bu kapsamda 20212022 akademik yılı itibariyle kayıt yaptıran Suriye uyruklu öğrencilere dönemlik nakdi destek sağlanacağını bildirmiştir.
İlgili Yazı:
Başkanlığımızca koordine edilen ve ülkemizin uluslararası öğrencilere yönelik yükseköğretim düzeyinde verilen kamu kaynaklı burs programlarının genel adı olan Türkiye Bursları Programı çerçevesinde, doğrudan ülkemiz tarafından finanse edilen burs programlarının yanı sıra çeşitli ulusal/uluslararası kuruluşlar ile gerçekleştirilen protokoller çerçevesinde yürütülen ortak burs programları da yer almaktadır. Bu kapsamda, 2022 yılında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile ortak olarak “Yükseköğrenim Yardım Programı” yürütülmesi kararlaştırılmıştır. 30 Mart 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek program kapsamında, 20212022 akademik yılı itibariyle üniversitelere kayıt yaptıran Suriye uyruklu öğrencilere dönemlik nakdi destek sağlanacaktır."

İBB, yılladır yapılmayan Beylikdüzü metrosu için bakanlığa başvurdu: Bize devredin!161 izlenme
Uyuşturucu soruşturması: Ünlüler hakkında verilen kararlar belli oldu22 izlenme
Memur-Sen Başkanı'ndan memur zammı açıklaması: Ek zam şart58 izlenme
45 kişiyi öldüren IŞİD'lilerin serbest bırakıldığı iddiaları sonrasında IŞİD'e operasyon34 izlenme
6 bin 500 lira maaşla 27 gayrimenkul almış!727 izlenme
Ziraat Odası fahiş farkı açıkladı: "Tarladan veren de marketten alan da zararda"22 izlenme
‘Sadi Güven’in gerçekten iptale karşı oy kullandığına inanmamız mümkün mü?’117 izlenme
Depremin yıktığı Hatay'da skandal görüntüler: TOKİ inşaatı dökülüyor!54 izlenme
Emine Bulut'u katleden cani eşe "kahraman" demişti! Soruşturma başlatıldı...
Sinan Ateş davasında Apple'dan cevap geldi: 2 sayfa yazı 1 flash bellek!
Sattıkları şeker fabrikalarından yeterince para gelmeyince bakın ne yaptılar!
İllerden tek tek aynı haber geliyor! Yeni vaka alarmı!