ABD ile yaşanan gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD menşeili ürünlere yönelik boykot çağrısı yapmıştı. Bu kapsamda milletvekillerinden vatandaşa kadar ABD teknoloji ürünü iPhone'a boykotlar başlamış, sosyal medyada da iPhone'u kırma videoları gündeme gelmişti.
17 Ağustos'tan itibaren 32 GB dahili hafızalı iPhone 6 modellerinin satışını yapmaya hazırlanan BİM de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın boykot çağrısı sonrası yeni karar almış, son indirim kataloğunda yayınlanan iPhone 6 satışını durdurmuştu. Cumhuriyet gazetesi adliye muhabiri Alican Uludağ ise BİM'in, Erdoğan'ın çağrısıyla ıPhone kararını durdurmadığını iddia etmiş, "Asıl sebep Apple'ın BİM'e karşı açtığı dava. İstanbul'daki bir mahkeme, Apple'dan izinsiz şekilde Dubai üzerinden iPhone getiren BİM'in satışlarını durdurdu" diye belirtmişti.
"ABD'DEN İTHAL EDİLİP..."
BİM'in ıPhone kararı gündemdeki yerini korurken, tartışma yaratacak bir başka konu daha gündeme geldi.
BİM'in sattığı kuruyemiş ürünü olan Simbat markasının da Amerikan menşeili olduğu ortaya çıktı.
Ürünün üzerinde, "Menşei: Amerika Birleşik Devletleri'nden ithal edilip Türkiye'de paketlenmiştir" ifadelerinin yer alması dikkat çekti.
BİM müşterileri ise, "iPhone Amerikan da bu kuruyemiş Türk malı mı" diye yorumda bulundular...
İşte BİM'deki o ürün:

https://odatv.com/iphoneamerikandabukuruyemisturkmalimi17081823.html
Ramazan kolisi zamla doldu21 izlenme
Barış Pehlivan hakkında yeni gelişme35 izlenme
Ali Yerlikaya, Süleyman Soylu'nun talimatlarını rafa kaldırmış37 izlenme
Liseli gençler, eşine 'fakirlik belgesi' alan AKP'li vekile yardım için para topladılar19 izlenme
Zeytin Dalı’nda 8. gün… TSK ve ÖSO Ali Bekki’yi ele geçirdi!233 izlenme
Sokak Kedisi muhabirine ve eşine silahla saldıranlar serbest bırakıldı!34 izlenme
Merih Demiral maça damga vurdu! ‘Ne mutlu Türküm diyene!'207 izlenme
Cemal Enginyurt: “Yeniden iktidar olursa saltanatı ilan edecek!”38 izlenme
Gezici'den flaş erken seçim anketi! İşte partilerin oy oranları
Depremzedelere giden yardımlar Suriyeliler tarafından para karşılığı satılıyor!
CHP, Galata'daki Filistin mitingi engellemesine Eminönü'nden tepki gösterdi: "Erdoğan neden suskun"
Türkiye-Irak petrol boru hattı krizinde yeni perde! "1 milyar dolar buharlaştı"