Home
18 Ağustos 2018 ( 727 izlenme )
Reklamlar

BİM müşterileri soruyor "iPhone Amerikan da bu kuruyemiş Türk malı mı?"

BİM'in ıPhone kararı gündemdeki yerini korurken, tartışma yaratacak bir başka konu daha gündeme geldi. BİM'in sattığı kuruyemiş ürünü olan Simbat markasının da Amerikan menşeili olduğu ortaya çıktı. 


ABD ile yaşanan gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD menşeili ürünlere yönelik boykot çağrısı yapmıştı. Bu kapsamda milletvekillerinden vatandaşa kadar ABD teknoloji ürünü iPhone'a boykotlar başlamış, sosyal medyada da iPhone'u kırma videoları gündeme gelmişti.

17 Ağustos'tan itibaren 32 GB dahili hafızalı iPhone 6 modellerinin satışını yapmaya hazırlanan BİM de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın boykot çağrısı sonrası yeni karar almış, son indirim kataloğunda yayınlanan iPhone 6 satışını durdurmuştu. Cumhuriyet gazetesi adliye muhabiri Alican Uludağ ise BİM'in, Erdoğan'ın çağrısıyla ıPhone kararını durdurmadığını iddia etmiş, "Asıl sebep Apple'ın BİM'e karşı açtığı dava. İstanbul'daki bir mahkeme, Apple'dan izinsiz şekilde Dubai üzerinden iPhone getiren BİM'in satışlarını durdurdu" diye belirtmişti.

"ABD'DEN İTHAL EDİLİP..."

BİM'in ıPhone kararı gündemdeki yerini korurken, tartışma yaratacak bir başka konu daha gündeme geldi.

BİM'in sattığı kuruyemiş ürünü olan Simbat markasının da Amerikan menşeili olduğu ortaya çıktı. 

Ürünün üzerinde, "Menşei: Amerika Birleşik Devletleri'nden ithal edilip Türkiye'de paketlenmiştir" ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

BİM müşterileri ise, "iPhone Amerikan da bu kuruyemiş Türk malı mı" diye yorumda bulundular...

İşte BİM'deki o ürün:

https://odatv.com/iphoneamerikandabukuruyemisturkmalimi17081823.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih'te çektiği videoyu paylaşan Suriyeli kadın 'Denetimlerin artırılmasından sonra kaçak göçmenler sokağa çıkmaya korkuyor' Kurultay sonrası ilk miting! Özgür Özel asgari ücret teklifini açıkladı Enflasyonun faturası çıkıyor: Dolar yine rekor kırdı, faiz yüzde 15’i aştı! İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırı sonrası bir grup, ellerinde MHP bayraklarıyla tekbirler getirerek konvoy yaptı!