Türkiye'nin en büyük teknoloji ürünleri mağazalarından biri olan Bimeks, mali krizi gerekçe göstererek önce birçok mağazasını boşaltıp, sonra da sırayla kapatma işlemine giderek yüzlerce işçiyi işten çıkarmıştı. Bimeks hakkında açılan davalardan biri sonuçlandı.
İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, teknoloji perakendecisi Bimeks’in iflasına karar verdi.
17 Şubat’ta alınan ve 12 Nisan’da ilan edilen mahkeme kararı şöyle:
“Müflis: Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş (Vergi Kimlik No:1750069133)
Müflisin adresi: Barbaros Mah. Sütçüyolu Cad. No:62 Yenisahra/Ataşehir/İstanbul
İstanbul Ticaret Sicil Memurluğunun 270380/0 sicil sayısında kayıtlı yukarıda unvanı ve adresi yazılı şirketin İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019469 Esas sayılı dosyasından 17.02.2021 günü saat 15:36’den itibaren iflasına karar verilmiştir. İ.İ.K.166. Maddesi gereğince keyfiyet tebliğ ve ilan olunur. 12.04.2021”
1989 yılında Kadıköy Mühürdar’daki küçük bir dükkanda ticari faaliyete başlayan Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, Akgiray ailesi tarafından kuruldu.
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte şirket bilişim teknolojisi, tüketici elektroniği, beyaz eşya ve küçük ev aletleri gibi ürünleri satmaya başladı.
Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan ilk teknoloji perakende şirketi oldu.
Bimeks, Eylül 2013’te büyük bir satın almaya giderek Dixons Retail PLC’ye ait olan Electro World’ün Türkiye kolunun yüzde 100’ünü satın aldı. Kasım 2013’te Bimeks, Electro World ile birleşti ve Electro World, Türkiye’deki mağazalarının tamamını Bimeks’e devretti.
Bimeks daha sonra Türkiye’de faaliyet gösteren teknoloji perakende zinciri Fransız Darty’nin ise Türkiye’deki mağazalarından 28’ini satın alarak bünyesine kattı. 2018 yılından itibaren mali durumu kötüleşen şirket Mart 2019’da Borsa İstanbul’dan çıkarılmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/bimeksiniflasinakararverildi6393635/
CHP’li İlhan Kesici: Adayımız Muharrem İnce307 izlenme
AKP'den vatandaşa yurtdışına çıkış yağağı gibi zam!81 izlenme
AKP seçim için şimdi de bunu yapıyor! Gıda kolileri dağıtacaklar!101 izlenme
Kartalkaya duruşması karıştı, sanık avukatları salonu terk etti31 izlenme
Program çalışmadı fatura ağır: Haziran 2023’ten bu yana 118 bin 66 şirket kapandı, 208 bin esnaf kepenk indirdi, iflaslar 5’e katlandı19 izlenme
TRT'deki 100 bin lira maaş alan gazeteciler kim?226 izlenme
Hakan Atilla’yı mahkum ettiren Savcı değişti!249 izlenme
Akaryakıta gelen zammı ekonomistler böyle yorumladı: "Bu zamlar burada kalmaz"43 izlenme
Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na 'siyaseti bırakırım' resti
KONDA'nın anketinde çarpıcı sonuçlar: Türkler de Kürtler de inanmıyor!
Özgür Özel'den İmamoğlu'na diploma soruşturması tepkisi: "Ne kadar korktuklarını gösteriyor"
Binali Yıldırım’dan canlı yayında büyük hata ! Kâğıtta İzmir yazıyor !