AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Perşembe günü Diyarbakır’a gitmişti.
Yıldırım, burada, “İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş döneminde Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı” ifadelerini kullanmıştı.
"NE OLMUŞ"
Binali Yıldırım, bugün ise, Belgrad Ormanı'nda Elazığlılar ile piknikte buluştu. Yıldırım piknik alanında kurulan sahneden Elazığlılara seslendi.
Diyarbakır il binası önünde yaptığı konuşmada "Kürdistan" kelimesini kullanmasının eleştirilmesi sorulan Binali Yıldırım, şunları söyledi:
"Ne olmuş? PKK'ya itirazı olan mı var? Bir terör örgütü, bundan şüphesi olan varsa tepki göstersin. Kürdistan sözü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin kurulmasından önce İstiklal mücadelesi için bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür. Ben ifade ettiğim bundan ibaret. Bu ülkenin her karış toprağında yaşayan insanlar, vatandaşlarımız bizim birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Hiç kimse Kürtleri ötekileştirmeye çalışmasın biz etle kemik gibiyiz. Birbirimizden ayrılmayız, binlerce yıl bu topraklarda birlikte yaşadık, kader birliği yaptık. Bundan sonra da inadına bir ve beraber olacağız, kardeş olacağız. Ay Yıldızlı bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşayacağız. Bu kadar açık ve net söylüyorum."
İşte o video:
İmamoğlu'nu hedef alan Esenler Belediye Başkanı İBB'den 1.3 milyar TL ihale almış!728 izlenme
Polonyalı milletvekilleri: Putin durmayacak, sırada biz olabiliriz42 izlenme
Operasyon hazırlığındaki İsrail'den Mısır'a uyarı: Refah sınır bölgesini boşaltın24 izlenme
Enflasyonu değil vatandaşı bitiriyorlar40 izlenme
Asırlık camiyi yıkıp otopark yaptılar!162 izlenme
'Atlasglobal'i Hazine kurtaracak' iddiası61 izlenme
Okullarda haremlik-selamlık uygulaması!114 izlenme
"Maaşınız kaç dolar?" sorusuna vatandaşın cevabı: "Bozdurup bozdurup harcıyoruz, gece gündüz tatillerdeyiz günlerdir bitiremedik bu 7 bin 500 TL'yi"44 izlenme
Ali Erbaş’tan yoksulluk itirafı: "Almış olduğu 2 kiloluk kurban etini kurutup toz haline getiren ve aylarca onun tozunu yemeklerine katan milyonlarca insan var. Bunu görmezden gelmek bize yakışmaz"
Nesli tehlikede olan yaban keçilerinin avlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı ihale açtı!
Çalınan kumlar için tutanak tutan memur ikinci kez görevden alındı!
Hazine 1078 futbol sahası borçlandı