Gazeteci Mehmet Sanri hakkında, içeriğinde ‘Kürdistan’ geçen Yılmaz Güney’in 1984 yılında Paris Kürt Enstitüsü’ndeki Newroz programında yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşması üzerine dava açılmıştı. Mehmet Sanri'nın avukatı Pınar Bayram, karar duruşmasında, Binali Yıldırım'ı örnek göstererek, "Yakın tarihte başbakanlık yapan kişi de aynı kelimeyi kullanmıştır" dedi. Bugün görülen davada mahkeme heyeti, Kürdistan ifadesinin “Üst düzey yöneticiler tarafından da kullanıldığını” söyleyerek beraat kararı verdi. Cumhur İttifakı’nın Adayı Binali Yıldırım, 6 Haziran’daki Diyarbakır ziyaretinde “Kürdistan mebusları vardı” ifadesini kullanmıştı.
Beraati sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Sanrı, "Yani Binali Bey de Kürdistan demeseydi, bize cezayı keseceklerdi... Bana öyle geldi..." dedi.

BİNALİ YILDIRIM DİYARBAKIR'DA "KÜRDİSTAN" DEMİŞ BAHÇELİ KIZMIŞTI
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır'da, "İstiklal mücadelesini başlatırken, Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da, Lazistan mebusu da vardı. Anadolu'nun her tarafından temsilci vardı. Onun için bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz" demişti. Bu sözlerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım'ı eleştirmiş "Türkiye’de Kürdistan ve Lazistan yoktur. Bundan sonra da olamayacaktır. Olması yönünde heveslenenler varsa karşılarında daima MilliyetçiÜlkücü Hareketi bulacaklardır" demişti.
BAHÇELİ'YE İNAT SÖYLEMEYE DEVAM
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Tuzla'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Vakfı temsilcileriyle bir araya geldi. Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Kuzey Irak ile ticari ilişkilerimiz iyi. Bir ara bir sıkıntı yaşadık malumunuz. Ancak yeni dönemde Barzani Türkiye'yi çok iyi bilir. Türkiye'de de kendisini iyi tanırız" dedi.
Yıldırım devamında, "Çok yakın çalıştık başbakanlığım döneminde. Bunu her iki ülkenin hakları, refahı, geleceği için çok büyük bir fırsat olduğunu biliyorum. Bizim bölgede kardeşlikten başka çaremiz yok. Bölgede yaşanacak bir iç savaş, karışıklık sadece Türkiye'ye değil, Kuzey Irak'a da Suriye'ye de İran'a da zarar verir. Emperyal güçlerin de ekmeğine yağ sürmüş olur" diye konuştu.
“İSTER KÜRTÇE İSTER GÜRCÜCE…”
Yıldırım, “İmamoğlu Kürtçe ile ilgili bir adım atacağını söylüyor Büyükşehir Belediyesi'nde, Kürtçe eğitim yeri açacağını, kurslar açacağını söylüyor. Siz bu konu da neler diyeceksiniz” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Ana dille ihtiyacı olan her şey ister Kürtçe ister Gürcüce ister Çerkezce anadilini yaşatmak isteyen bütün etnik gruplara her türlü desteği vereceğiz. Biliyorsunuz şu anda avukatlar Kürtçe savunma yapabiliyor. Belediye hizmetlerinden, diyelim ki Kürtçe konuşuyor mahrum mu kalacak? Onlara destek olacak elemanlar, öğretmenler yetiştireceğiz. Anadilin yaşatılması için ne gerekiyorsa yapacağız."
http://www.krttv.com.tr/gundem/binaliyildiriminkurdistancikisimahkemedeh6153.html
Tarım Bakanlığı çiftçiden kestiğini betona yatırdı19 izlenme
Mansur Yavaş’ın beraat kararı kesinleşti!62 izlenme
CHP’li Kaya: Cumhurbaşkanlığı Hediye Paketi’ni dağıtanlar virüs kapıp virüs yayıyor!176 izlenme
Bulgarlar market arabalarıyla alışveriş yarışına girdi: 1 Leva 9.30 TL olunca günlük ekmeklerini bile Edirne'den alıyorlar!49 izlenme
Cep yakan fiyatlar nedeniyle kışlık alamayan vatandaş çareyi böyle buldu... Vatandaşı bu hale getirenler utansın!35 izlenme
Üreticiler isyan etti: Domates yetiştirmeyecekler!34 izlenme
AKP ve MHP; İBB'nin öğrenci yurdu yapmasını engelledi29 izlenme
Depremin yıktığı Hatay'da skandal görüntüler: TOKİ inşaatı dökülüyor!46 izlenme
Bakan Bayraktar açıkladı: "Avrupa'daki kâbus Türkiye'yi de etkileyecek"
Dubai Şeyhi’nin AVM’si için tarihi Osmanlı su yolu iptal edildi!
AKP'li Faruk Gökkuş harikalar diyarında! 'Avrupa ve Amerika'da artık bilimsel gelişmeler yok, oradakiler Türkiye'ye göç ediyor'
Suriyeliler üniversitede gövde gösterisi yaptı! Bayraklarını açıp marşlarını söylediler