İktidarın emeklilikte yaşa takılanların (EYT) oylarını alabilmek için emeklilik işlemlerini alelacele ve uzman olmayan personele yaptırması yüzünden birçok EYT'linin dosyasında hatalar yaşanacağı bildirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaynakları, ayda 3540 bin kişinin emeklilik işlemlerini yürütebilecek kadar uzman personel bulunduğunu, işlemlerin hızlandırılması için uzman olmayan personele birer gün eğitim verilerek emeklilik dosyası inceleme görevi verildiğini bildirdiler.
SGK kaynakları, dosyaları yanlış incelenmiş çok sayıda EYT'linin emekli edilmiş olabileceğini, ileride tüm dosyaların uzman gözüyle yeniden inceleneceğini belirtirlerken, yanlışlıkla emekli edilmiş EYT'lilerin emekliliğinin bozularak geriye dönük borç çıkarılabileceğini söylediler.
‘BAĞLAYIN GEÇİN'
EYT'lilerin oy kullanmaya aylıklarını almış olarak gitmelerini sağlamak için SGK'nın tüm il müdürlüklerine aşırı baskı uygulandığı ifade edildi. SGK kaynakları, “İl müdürleri de bir günlük kursla dosya inceleme görevi verilmiş uzman olmayan personele, ‘ne yapın edin, işlemleri yetiştirin. Bağlayın geçin' diyor. Dosyalar bitmeden evlere gönderilmiyor. Çaresiz kalan personel, ‘biz bu işi bilmiyoruz, hata yaparız sorumluluk almak istemiyoruz' diyorlar. Yöneticiler ‘sorumluluğu bize atın' diyorlar, ama yazılı bir emir veya talimat da verilmiyor” dediler.
Emeklilik bağlama işleminin ciddi uzmanlık gerektiren bir iş olduğuna işaret eden SGK kaynakları, özellikle Emekli Sandığı, SSK ve BağKur arasında geçiş yapmış EYT'lilerin dosyalarında ciddi hatalar yaşanacağını, bu hataların ilerleyen yıllarda yapılacak denetimlerle tek tek ortaya çıkacağını söylediler.

Vedat Bilgin
İhtar mektupları ulaştırılmadı, 'Otoyol' yurttaşa icra yağdırıyor!81 izlenme
Yalan ortaya çıktı! TÜGVA, İBB'nin paylaştığı görüntüler için '2016 yılına ait' dedi ama o ayrıntıyı unuttu!51 izlenme
MASAK'ın E-Tebligat Göndereceği Kurumlar Arttı39 izlenme
Atama kararları Resmi Gazete'de: 37 ilin emniyet müdürü değişti14 izlenme
Bahçe işleri için memlekete döndü, 18 kişiye corona bulaştırdı!261 izlenme
AKP'nin vergi haracına tepki yağıyor24 izlenme
Faiz isteği nedeniyle mi istifa etti? Mehmet Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması27 izlenme
ABD krizini yorumladılar: 'Yeni yaptırımlar gelebilir, Türkiye iflas edebilir'352 izlenme
Çocuk işçiliğinde vahim tablo: 2025'te en az 94 çocuk işçi hayatını kaybetti
Erdoğan: Her üniversite bitirenin iş sahibi olması diye bir şey yok
Meclis’te tansiyon yükseldi! CHP’li vekil konuşurken AKP’li Özlem Zengin grubunu dışarı çıkarttı
CNN Türk canlı yayınında Erdoğan'ın danışmanından ağır küfür! 'Amerika bizi s..tikçe...'