Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Eyüpsultan'da yapılacak İstanbul Üniversitesi Hasdal Kampüsü için hazırlanan imar planı değişikliklerini onaylayarak itirazlar için askıya çıkardı. Sözcü'de yer alan habere göre, plan değişikliği ile askeri alanda kalan 950 bin metrekarelik arazi, İstanbul'un anayasası olarak tanımlanan Çevre Düzeni Planı delinerek ‘üniversite alanı’ ilan edildi.
Askıya çıkan planın açıklama raporunda yer alan bilgilere göre önceden Orgeneral Ragıp Uluğbay Kışlası sınırlarında kalan 950 bin metrekarelik alanın, Milli Savunma Bakanlığı'nın 20 Eylül 2017 tarihli yazısı ile eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere İstanbul Üniversitesine tahsis edilmesi uygun görüldü.
SAĞLIK KÜLLİYESİ DE YAPILACAK
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, hazine mülkiyetindeki alanı 2020 yılında 2 yıl süre ile İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsis etti. Alanın tapu işlemleri sürüyor.
İstanbul Üniversitesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği takas işlemlerinin tamamlanmasından sonra alan İstanbul Üniversitesi’nin kullanımında olacak. Üniversiteye tahsis edilen alanda, öğretim faaliyetlerinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi tarafından, sağlık alanında eğitim ve hizmet faaliyetlerinin yürütüleceği sağlık turizmi kapsamında yurt içi ve yurt dışından gelecek hastalara da hizmet verecek bir eğitim ve sağlık külliyesinin yapılması öngörülüyor.

“SIK AĞAÇLARLA KAPLI”
Plan açıklama raporunda; önceden askeri alan olan planlama alanının doğal yapısı ve bitki örtüsünün genel olarak korunmuş olduğu, alanın büyük bölümünün sık ve orta sıklıkta ağaçlıklarla kaplı olduğu kaydedildi.
Plan değişikliği ile 950 bin metrekarelik alanın 790 bin metrekaresi üniversite, 100 bin metrekaresi orman olarak düzenlendi. Geri kalan bölüm de park, teknik altyapı, İSKİ hizmet alanı, yol ve otopark olacak.
1 MİLYON 189 BİN METREKARE İNŞAAT
Üniversite kampüsünde, 450 bin metrekarelik inşaat alanına sahip hastane ve onkoloji enstitüsü yapılacak. Kampüste tıp, diş hekimliği, hemşirelik, işletme, mühendislik, turizm, ulaştırma ve lojistik fakültesi, hemşire lojmanı, 27 bin metrekare inşaat alanına sahip 200 yataklı otel, cami, kreş, yurtlar, 50 bin metrekarelik kapalı otopark ve açık spor tesisleri yer alacak. Üniversite kampüsünde emsal 1.50, bina yüksekliği 44.50 metre olarak belirlendi. Kampüste toplam 1 milyon 189 bin metrekarelik inşaat yapılacak.
CHPli Aldan'dan Reza Zarrab iddiası: Cezaevinde değil!186 izlenme
Trabzon Havalimanı'nda en fazla uçuş yapılan ülkeler belli oldu: Türkiye'nin ne yöne gittiği de böylece ortaya çıktı49 izlenme
NASA 'Vay be güzelliğini yaşayın!' diyerek fotoğrafını paylaştı: Akyaka için Bakanlığın yeni imar planına tepki34 izlenme
Mehmet Şimşek bayram ziyaretine gittiği memleketinde yuhalandı: "Bütün yolu kapatan ülkemizde bir gram adalet yok. Hoş gelmedin Mehmet Şimşek"34 izlenme
İmamoğlu’na sarılmak için yarış var88 izlenme
Vahap Seçer, yeni TBB Başkan Vekili oldu21 izlenme
Gurbetçi kadın Starbucks'ta oturan gençleri taciz etti! Türkiye’deki Starbucks’un sahibinin Kuveyt'li Araplar olduğundan haberi yok69 izlenme
CHP'ye bir engel daha: Sandığa da salon yok! Gerekçe 'hafta sonu maçları'31 izlenme
Yılmaz Özdil: "Sessiz istila değil, gümbür gümbür silahsız işgale uğruyor Türkiye!"
İmamoğlu ameliyattan sonra corona olduğunu öğrendi
Muhtarlıklar adeta icra dairesine döndü! "Baş edemiyoruz!"
Aykut Erdoğdu'nun eşi tutuklamaya tepki gösterdi: "Bu bir Kurtuluş Savaşıdır"