Vatandaş geçinmek için tek iş bulamazken, AKP'li isimler çoklu maaşlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Bunun son örneği AKP'li Burhan Ersoy oldu. 2011 yılında AKP'den aday adayı olan 2020'de Vakıflar Genel Müdürü olan Burhan Ersoy'un toplam 3 yerden maaş aldığı açıklandı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın araştırmasına göre Ersoy genel müdürlük maaşının yanı sıra Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım'dan yönetim kurulu ücreti alıyor.

Yavuzyılmaz
“AK Partili Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un Eylül 2022'deki aylık maaşını tespit ettik” diyen Yavuzyılmaz Ersoy'un aldığı maaşları şu şekilde sıraladı: “Vakıflar Genel Müdürlüğü Genel Müdürlük maaşı: 29 bin 809 TL. Kuveyt Türk Bankası Yönetim Kurulu huzur hakkı: 175 bin 547 TL. Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi maaşı: 22 bin 976 TL.” Toplam maaşı 228 bin 332 TL. olan Ersoy'un bir aylık maaşı, 41 asgari ücrete denk geliyor.

Ersoy
“ERSOY” VAKFI KURMUŞTU
Ersoy geçtiğimiz Şubat ayında Ersoy Kültür ve Sanat Vakfı'nı kurmuştu. “Ersoy Kültür ve Sanat Vakfı” kurucuları arasında Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, eşi Ayşe Ersoy, oğlu Eyüp Candel Ersoy, gelini Rumeysa Nur Ersoy ve kızı Sidre Dilara Ersoy yer alıyor. Mal varlığı olarak 90 bin TL ayrılan vakfın amacı “Eğitim, kültür, sanat, sosyal hizmetler, çevre, sağlık, iklim, bilimsel araştırma ve geliştirme alanında ülkemizin kalkınmasını sağlamaya yardımcı olmak” şeklinde belirtiliyor.
Sözcü
AKP'ye yakın avukatlar ağzındaki baklayı çıkardı: İşte CHP planı24 izlenme
Yabancılar Türkiye’de harcamalarını yüzde 70 artırdı126 izlenme
Atatürk hâlâ rakipsiz: İngilizler bir asır önce ‘rakipleri bir araya getirilmeli’ yazmış21 izlenme
Damat Albayrak'a kötü haber: Yargı haksız buldu!188 izlenme
Abdüllatif Şener "Erdoğan, Pensilvanya’ya Ahmet Ergün ile gitti!"177 izlenme
Türkiye yüzyılı tam gaz devam ediyor: AKP'nin kalesinde suya dev zam!35 izlenme
Sigaraya zam geldi!49 izlenme
Hasan Mutlu’dan seçimin ardından ilk mesaj: "Bayrampaşa direndi darbeye boyun eğmedi"17 izlenme
Mansur Yavaş soruşturma iznine karşı atağa geçti! Gökçekler hakkında suç duyurusunda bulundu!
Saray'ın yedek ödeneğinde hesap tutmadı!
İmamoğlu hakkındaki “Kontenjan Arttırıldı” iddiası boşa düştü: "Bir kişilik bile artırılmamış"
Erdoğan'a topuk selamı veren AKP'li vekilden emeklileri kızdıracak sözler! "Kardeşim, sen İsviçre'de yaşamıyorsun!"