Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çiftlik Bank benzeri saadet zinciri biçiminde örgütlenen 65 şirkete yönelik incelemelerini sürdürüyor. Detay Maxinet’e yönelik çalışmalarını tamamlayan Bakanlık, şirketin piramit yapı olduğunu tespit etti.
Esra Nehir'in Habertürk'te yer alan haberine göre bakanlık, hazırladığı raporu cumhuriyet başsavcılığına sevk etti. Gümrük Bakanlığı’nın denetim sonuçlarına göre, söz konusu yapıya 6 Ocak 201716 Şubat 2018 tarihleri arasında toplam 18.352 kişi üye oldu. Bu üyelerden bilgisayarlarını açık bırakarak para kazanabilecekleri vaadiyle, toplam 16.3 milyon dolar toplandı.
5.6 MİLYON DOLAR ÖDEME
Üyelere
5.6 milyon dolar ödeme yapıldı. Sisteme üyelik, 'Referans Anahtar Kodu'
olarak ifade edilen ve daha önce üye olan kişinin tavsiyesi ile
gerçekleştiriliyor. Sisteme ilk girişlerde, altın ve gümüş üyelik paketi
satılıyor. Üyelik paketi satın alan kullanıcılara bilgisayar verilerek
günün belli saatlerinde açık tutmaları isteniyor.
Satın aldıkları paketin türüne göre, online kaldıkları süre boyunca binlerce dolarlık kazanç vaadinde bulunuluyor. Sisteme kazandırılan her yeni üye için de bonus sözü veriliyor. Gelirlerini, SEO (arama motoru optimizasyonu) hizmeti ve dijital reklamlardan elde ettiğini iddia eden Detay Maxinet’in, bu kalemden 3 milyon 296.000 dolar gelir sağladığı tespit edildi.
Rapora göre sisteme üye olan kişilere taahhüt edilen yıllık ödeme tutarı 57.6 milyon dolar. Vaatlerin gerçeklikten uzak olduğu belirtilen raporda, “Sistem gerçekleşmesi çok güç olan kazanç beklentisi şeklinde oluşturulmuş ‘tipik piramit sistem’ özellikleri taşıyor” denildi.
http://www.abcgazetesi.com/birciftlikbankvakasidaha16milyondolartoplanmis84233h.htm
Görevden alınacağı iddia edilen Soylu ile ilgili çarpıcı paylaşım: 'En büyük gücü arşivi'28 izlenme
İkinci Onur Şener vakası! İstek parçayı çalmadı diye yüzünü parçaladılar!40 izlenme
'Yeni süreci' ve Öcalan’a “sayın” diyen MHP’li vekili eleştiren Şehitler Derneği Başkanı'na İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma21 izlenme
Midilli’de corona tespit edilen göçmenler Türkiye’den gitmiş!69 izlenme
AKP’nin kalesi Trabzon'da vatandaştan maaş isyanı! 'Yabancı ülkeler bizimle dalga geçiyorlar'80 izlenme
Türkiye’nin YPG/PKK’ya yönelik olası sınır ötesi askeri operasyonu konusunda, İran açıklama yaptı.26 izlenme
İsmet İnönü haklı çıktı: Bir ihanet bitti, diğeri Lozan'da başladı31 izlenme
Kişi başına borç 120 bin lirayı aştı7 izlenme