Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çiftlik Bank benzeri saadet zinciri biçiminde örgütlenen 65 şirkete yönelik incelemelerini sürdürüyor. Detay Maxinet’e yönelik çalışmalarını tamamlayan Bakanlık, şirketin piramit yapı olduğunu tespit etti.
Esra Nehir'in Habertürk'te yer alan haberine göre bakanlık, hazırladığı raporu cumhuriyet başsavcılığına sevk etti. Gümrük Bakanlığı’nın denetim sonuçlarına göre, söz konusu yapıya 6 Ocak 201716 Şubat 2018 tarihleri arasında toplam 18.352 kişi üye oldu. Bu üyelerden bilgisayarlarını açık bırakarak para kazanabilecekleri vaadiyle, toplam 16.3 milyon dolar toplandı.
5.6 MİLYON DOLAR ÖDEME
Üyelere
5.6 milyon dolar ödeme yapıldı. Sisteme üyelik, 'Referans Anahtar Kodu'
olarak ifade edilen ve daha önce üye olan kişinin tavsiyesi ile
gerçekleştiriliyor. Sisteme ilk girişlerde, altın ve gümüş üyelik paketi
satılıyor. Üyelik paketi satın alan kullanıcılara bilgisayar verilerek
günün belli saatlerinde açık tutmaları isteniyor.
Satın aldıkları paketin türüne göre, online kaldıkları süre boyunca binlerce dolarlık kazanç vaadinde bulunuluyor. Sisteme kazandırılan her yeni üye için de bonus sözü veriliyor. Gelirlerini, SEO (arama motoru optimizasyonu) hizmeti ve dijital reklamlardan elde ettiğini iddia eden Detay Maxinet’in, bu kalemden 3 milyon 296.000 dolar gelir sağladığı tespit edildi.
Rapora göre sisteme üye olan kişilere taahhüt edilen yıllık ödeme tutarı 57.6 milyon dolar. Vaatlerin gerçeklikten uzak olduğu belirtilen raporda, “Sistem gerçekleşmesi çok güç olan kazanç beklentisi şeklinde oluşturulmuş ‘tipik piramit sistem’ özellikleri taşıyor” denildi.
http://www.abcgazetesi.com/birciftlikbankvakasidaha16milyondolartoplanmis84233h.htm
Ünlü Yönetmene Vize Engeli! Kraliyetten Ödül, Konsolosluktan Veto!27 izlenme
Bakan Nebati buna ne diyecek? Bülent Arınç'tan canlı yayında "epistemolojik" gönderme35 izlenme
Azerbaycan ile Ermenistan barış görüşmeleri nasıl gidiyor43 izlenme
Operasyonu MİT düzenledi: MOSSAD'a çalıştığı tespit edilen dedektif Serkan Çiçek yakalandı9 izlenme
250 bin dolar veren 7 bin 312 kişiye vatandaşlık verildi!76 izlenme
Artvin'de toprak kayması! 1 kişinin hayatını kaybettiği bölgeden gelen görüntüler endişe verici23 izlenme
Kişisel sağlık bilgilerimiz yabancı ellere mi geçti?45 izlenme
AKP eski milletvekili Fuat Geçen 'Yolsuzluk ve Rüşvet çarkının' nasıl döndüğünü anlatıyor!144 izlenme