Iğdır’da fırınlarda daha önce 3,50 lira olan 200 gram ekmek, 4 liradan satılmaya başlandı.
Ekmeğe gelen zamlar nedeniyle askıda ekmek sayısının da azaldığı belirtildi. Eskiden fırınların önüne konulan askılara 2030 ekmek asılırken şimdi 23 tane ancak asıldığı ifade ediliyor.
'MİLLET ÇARESİZLİKTEN İŞİ DE BIRAKAMIYOR'
Iğdırlı bir fırıncı, “3,5 liraya satıyorduk, 4 lira oldu, 200 gram ekmek. Simit 4 lira. Zammı biz yapmıyoruz ki bunu unculara sorun. Devlet yetkilileri bunu görmüyorsa biz ne yapalım? Bir çuval un 600 lira. Nasıl olacak? Elektrik, doğal gaz, 1520 milyar (bin lirayı kastediyor). Millet, çaresizlikten işi de bırakamıyor. Vatandaş alışmış artık. Alıştırdılar vatandaşı. Vatandaş ekmeğini alıp gidiyor. Vatandaşın alım gücü azalmış bayağı. Dört alan üç, üç alan iki alıyor. Her gün geri gidiyor, ileri gittiği yok. Kimse bu işten ne randıman alıyor ne de para kazanıyor” dedi.
Öyle herkes ekmek alıp askıya ekmek atamaz. Eskiden 100 kişi para verip ekmek atıyordu. Şimdi 50 kişide bir kişi veya iki kişi, askıda ekmeğe bir veya iki tane alıp asıyor. Çünkü alım güçleri yok insanların, vatandaşların. Bak düşün; doğal gaz, elektrik, bunların fiyatları çok artmış. Biz elektrik parasına bakıyorduk, siz geldiniz, 16 bin elektrik faturası gelmiş. O da sadece hamur makinesi çalışıyor. İki ekmek parası 8 lira. Her şey pahalı, gider çok. Girdi maliyetlerini hesapladığında bu işin altından çıkamıyorsun. Devlet yetkilileri buna önlem, çare bulamazsa biz ne yapalım, gece gündüz çalışıyoruz.
'EMEKLİNİN PARASI SABİT AMA HER ŞEYE GÜNLÜK ZAM'
Iğdırlı bir vatandaş ise “Geçen günlerde ekmek 3,5 liraydı, şimdi 4 lira. 4 lira olunca almak çok zorlaşıyor. Gelir az, gider fazla. Şu gördüğünüz askıya ekmek alıp asıyorduk, şimdi alamaz olduk. Mümkün değil. Çok sıkıntı çekiyoruz. Böyle olmaz. Her şeye zam, her şeye zam. Fırıncılar da zammı yapıyorlar, yapabildikleri kadar. Ne yapacağımız bilmiyoruz. Allah yardım etsin dar gelirliye. Günde 67 ekmek alıyoruz. Ben emekliyim. Emeklinin parası sabit ama her şeye günde zam geliyor. Çok sıkıntı. Geçim çok zorlaştı. Öğrenci okula gidiyor, okutamıyorsun. Çok sıkıntılı. Her şeye zam, zam. Ne olacağı belli değil, inşallah iyi olur sonumuz” diye konuştu.
(ANKA)
Değerli kâğıtların satışına zam26 izlenme
Hürriyet'teki büyük skandala CHP'den sert tepki!116 izlenme
Şişli Belediyesi kayyumu Meclis'i lağvetti46 izlenme
AKP’li vekil, Erdoğan’ın uçak filosunu böyle savundu: Abartılıyor, Ne olacak yani?60 izlenme
Almanya'dan Türkiye'ye silah satışında rekor164 izlenme
İYİ Parti’nin YSK başvurusu jet hızıyla reddedildi!112 izlenme
Raflarda şeker bulunamıyor! İşte nedeni35 izlenme
AKP’li vekile kendi köyünde tepki yağdı! 'Memlekette satmadık yer bırakmadınız, bitirdiniz!'103 izlenme