Türkiye İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada Erdoğan’ın adaylığına karşı Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) dilekçe sunulduğu kaydedildi.
Açıklamada “Hukuku ayaklar altına alarak verilecek karar öncesinde tarihe not düşmek üzere, Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanlığı adaylığı hususunda partimiz Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz dilekçesini sunmuştur. Bağımsız ve adil yargı önünde hesabını veremeyeceğiniz kararlara imza atmamanız için son uyarımızdır” ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti, DEVA Partisi, Memleket Partisi, SOL Parti ve HKP'nin yanı sıra eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan da Erdoğan'ın adaylığına karşı YSK'ye dilekçe vermişti.
Anayasa’nın 101. maddesinde "Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir" deniliyor.
Erdoğan'ın adaylığının mümkün olduğunu öne süren iktidar sözcüleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden önce olduğu için 2014 seçimlerinin sayılamayacağını iddia ediyor.
Yeniçağ
Çarşaflı kadın iş arkadaşına eliyle yemek yedirince bakın başına ne geldi !450 izlenme
AKP'li belediyenin etkinliğinde konuşacaktı: Mehmet Akif Ersoy'un afişleri yırtıldı28 izlenme
Özgür Özel korkusu! İzmir'de polisten Tomalı müdahale23 izlenme
Devlet Bahçeli’nin çağrısı sonuç verdi: Başsavcılık harekete geçti22 izlenme
Milyonlarca emekli sıfır zam aldı: Hangi emeklinin maaşı ne kadar oldu, Özgür Erdursun tek tek hesapladı83 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 2.277 yeni vaka tespit edilirken, 15 kişi hayatını kaybetti, 15.947 kişi sağlığına kavuştu!55 izlenme
Rönesans’a yeni müşteri çıktı28 izlenme
Avcılar halkı gözaltındaki Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için yürüdü34 izlenme
Kartalkaya yangın faciasında personel odalarının bulunduğu katta yaşanan can pazarına ait yeni kamera görüntüsü!
Vaka ve ölüm sayılarında büyük artış!
Boğaz'daki yalıda uyuşturucu partisi: Telefon yasak, grup seks serbest
35 yıldır boş olan okul için kaymakam emir verdi, çiftçi kadının hayvanları sokağa atıldı!