Akdeniz Üniversitesi, Marmara Üniversitesi derken şimdi de Ankara’da Hacettepe Üniversitesi öğrencileri fahiş zamların altında ezilmek isteniyor.
Röportajlık'tan Berat Karaaslan'ın haberine göre; Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı Sıhhiye ve Beytepe’de 4 kişilik yurtlar 980 tl, Beytepe Öğrenci evlerinde bazı bloklar 2740 bazıları ise 2440 TL oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. Sınıf öğrencisi Türkiye Komünist Gençlik (TKG) üyesi Buse Eylül Onat ile zamları konuştuk. Onat, Hacettepe’de yurt ücretlerine her sene zam yapıldığını anlattı.
Röportajlık’a konuşan Onat şunları söyledi: “Kampüsümüzü rant alanına çevirdiler. Yurtları, kantinleri kamuya ait ne varsa öğrenciye fayda ilkesinden çıkarıp kar elde etme amacına yönlendirdiler. Elbette bu son birkaç yılın problemi değil, sistemsel bir problem. Son yıllarda da kampüslerimizde bunu pervasızca yapıyorlar. Bu sene yaşadığımız da bu. Yurt ücretlerine gelen zamlarla bizim öğrenim hayatına devam etmemiz çok zor.”
%44 zam gelen yurtların şartlarının kötü olduğunu aktaran Buse “Odalarda dört kişi kalıyoruz. Yurtlar zaten çok küçük kendimize ait bir alanımız yok. Hijyen anlamında zaten ciddi sorunlar yaşıyorduk üstüne geçen sene odalardaki temizliği de kaldırdılar. Sadece koridor ve ortak alanda bulunan banyo ve tuvalet temizleniyordu. Hafta sonları tuvalet ve banyo da temizlenmiyordu. Ciddi anlamda personel eksikliği var, covid bahanesiyle personel azaltımına gittiler. Çalışanlar üzerine de büyük bir yük yüklediler. Hem emekçiler olarak hem de öğrenciler olarak sorunlar yaşıyoruz. Bizler temel haklarımıza kadar savaş açmış bu düzenle mücadelemizi vermeliyiz. Piyasacı bu düzene karşı TKP saflarında mücadelemizi büyütelim.”
Çeşitli sebeplerden dolayı örgün öğretim süresini aşan öğrencileri ise daha kötü bir durum bekliyor. Üniversite SKS Daire Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre öğrenciler yurtsuz kaldı. Üniversitenin yaptığı açıklamanın ilgili kısmı şu şekilde:
“Geçmiş yıllarda çeşitli nedenlerle artık yıl öğrenci sayılarının boş yatak kapasitesinin %5’inin çok üzerine çıktığı görülmüştür. Söz konusu durumun sürdürülmesi, üniversitemizi yeni kazanan öğrencilere yurt imkanı sunamamak anlamına geldiği için ve Yönergemizde var olan %5 sınırlaması nedeniyle artık yıl öğrencilerinin tümünü yurtlarımızda barındırma imkanımız kalmamıştır.”
Yeniçağ
Dünyaca ünlü markalara üretim yapıyordu: 73 yıllık tekstil devi kepenk indirdi9 izlenme
Ayla öğretmen okul saldırısında kendini feda etmiş: Öğrencilerin üzerine kapanıp hayatını kaybetti60 izlenme
Sosyal güvenlik uzmanından EYT'lilere uyarı: "Yüz binlerce kişinin başvurusu reddedilecek"101 izlenme
İçişleri Bakan Yardımcısı'nın kardeşinde 'Bank Asya' iltisakı çıktı40 izlenme
Yenidoğan Çetesi'ni yıkan hemşirelerin itirafları122 izlenme
1879 gözaltı, 260 tutuklu, 468 adli kontrol31 izlenme
Erdoğan yine 'gaz' müjdesi verdi: Peki AKP iktidarı boyunca verilen diğer 'müjde'ler neydi?64 izlenme
Bir sen eksiktin ! 'Tek kadınla doyan erkek sapıktır !'3998 izlenme
Süleymancılara ikinci dalga operasyonda 12 kişi gözaltına alındı
Zam yağmuru! Fiyatlar bir gecede değişti
Özgür Özel ‘baklava kumpası’ demişti! Manavgat sabaha kadar uyumadı YSK kararını bekledi
Ziya Selçuk açıkladı: "840 bin Suriyeli eğitim görüyor, 430 bin Suriyeli daha kayıt olacak!"