BirGün Gazetesi internet sitesi Sorumlu Müdürü Yaşar Gökdemir ve Yayın Koordinatörleri Berkant Gültekin ile Uğur Koç gözaltına alındı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı, gözaltı gerekçesinin Sabah gazetesi muhabirinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'i ziyaret etmesine dair haberi olduğunu ifade etti.
Varlı, "Gazetemiz BirGün yöneticileri Uğur Koç ve Berkant Gültekin gözaltına alındılar. Arkadaşlarımız Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler. Gerekçe yandaş Sabah muhabirinin Akın Gürlek ziyaretini haberleştirmek. Haberi Sabah ve yandaş muhabir kendisi duyurmuştu oysa ki" dedi.
BirGün gazetesi'nden yapılan yeni açıklamada, "Gözaltına alınan çalışma arkadaşlarımızın, gelen 'talimat' gerekçesiyle avukatlarıyla görüşmeleri bir süre engellendi. Avukatlar daha sonra çalışma arkadaşlarımızla kısa bir görüşme sağladı" denildi.
Birgün, Sabah gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ziyaretini haberleştirmişti. Şimşek, ziyareti sonrası Birgün'de çıkan haberi alıntılayarak sosyal medya paylaşımından şu açıklamayı yapmıştı:
"Birgün Gazetesi; hem beni hem de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i Terör Örgütlerine doğrudan hedef göstermiştir. Görevim gereği Terör Örgütlerine yönelik sürekli haberler yapmaktayım. Birgün Gazetesi, haberin içindeki PKK, DHKPC, MLKP, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine doğrudan hedef göstermiştir. Can güvenliğim risk altındadır. Şahsıma yapılacak bir terör saldırı olursa sorumlusu Bir Gün Gazetesi yöneticileridir…"
Cumhuriyet
Barış Atay'a saldırı sonrası Erkan Baş'tan kavga çıkaracak sözler! 'Önce 'kel'i sonra şahı indireceğiz!'169 izlenme
Tunç Soyer isyan etti! "Deprem sonrası hasarlı binaların dönüşümü için Dünya Bankası’ndan alınan 340 milyon dolarlık kredi Erdoğan'ın onayına takıldı"55 izlenme
'Çocuk İstismarları Araştırılsın' diye komisyon kurulması önerisi AKP oylarıyla reddedileli 2 yıl oldu !573 izlenme
AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı'na AKP’li belediyeden 18.6 milyonluk ihale kıyağı!76 izlenme
Cumhuriyetin 100. yılında yaşatılan bu utanç bize yeter: Zeytin ağacı olmayan ülkeden zeytinyağı ithal ediyoruz!23 izlenme
Afrin'de 8 Şehit verdiğimiz günün ertesinde, RTE'nin Afrika'da davul çaldığını biliyor musunuz ?628 izlenme
Corona virüsünde İstanbul ve diğer illerde son durum! Bakan Koca il il vaka sayılarını açıkladı!170 izlenme
Diyanet’e 36 milyar yetmedi 14 milyar daha harcayacak!20 izlenme