Son yıllarda derin bir ekonomik kriz içine sürüklenen Türkiye ile ilgili dikkat çekici bir haber Bloomberg’den geldi… ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg’e konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Bloomberg’e konuşan Uraloğlu, İzmir Alsancak Limanı’nın satışı için Körfez Arap ülkeleriyle müzakere içinde olunduğunu duyurdu.

İzmir Alsancak Limanı’nın satışı gündeme geldi.
SATIŞ RAKAMI SÖYLENMEDİ
Bloomberg, “Türkiye, Ege sahilindeki İzmir’deki Alsancak Limanı’nın işletme haklarını satmak için Körfez Arap ülkeleriyle müzakere ediyor. Bu da ülkenin yeni ekonomik takımının yabancı yatırımcı bulmak için ilk büyük hamlesi olabilir” yorumunu yaptı.
Uraloğlu, “Bakan yardımcılığı seviyesinde arkadaşlarımız görüşme yaptı” derken, potansiyel alıcı ya da telaffuz edilen satış rakamı ile ilgili bir açıklama ise yapmadı. Türkiye Varlık Fonu’na ait olan liman TCDD tarafından işletiliyordu.
ERDOĞAN’IN ARAP ÜLKELERİNE GİDECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Bloomberg, salı günü yayınladığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar’a giderek yatırım için görüşmeler yapacağını öne sürmüştü.
Daha önce özelleştirilmesi gündeme gelen liman için Hutchinson Port Holdings ve Global Yatırım Holding ihaleye katılmış fakat mahkeme 1.28 milyar dolarlık satışı durdurmuştu. Daha sonra taraflar anlaşmadan çekilme kararı almıştı.
Sözcü
Özgür Özel müdahaleden önce mührünü teslim etti: "Tekrar gelinceye kadar sizde dursun"17 izlenme
Fıstık deposuna giren bir kişinin, ağzına aldığı fıstıkları geri tükürdüğü anlar büyük tepki çekti47 izlenme
Akaryakıt zammı pazara yansıdı! Fiyatlar uçtu alım gücü düştü25 izlenme
Hep aynı nakarat: Vali sel için ‘yüzyılın felaketi ama üstesinden geldik’ dedi42 izlenme
AKP kongrelerinin yapıldığı illerdeki vaka sayılarında artış yaşandı!69 izlenme
Onlarca kaçak yakalandı, evlerini kiraya verenlere işlem başlatıldı40 izlenme
Ekonomide Şimşek tufanı: Avrupa’dan getirilecek ilaçların vergisine zam!33 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı! TÜİK'in işsiz saymadıkları ikiye katlandı!152 izlenme
Silivri Belediyesi 'itirafçısını' gören vatandaşlar çılgına döndü, adliyeden polis korumasıyla çıkabildi!
Dünyaca ünlü dergi 'Sedat Peker'i işledi: Yetkilileri cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı ve rüşvetle suçladı
İktidar depremde sınıfta kaldı, AKP'nin oy oranı yüzde 30'un altına düştü
Metropoll Araştırma'nın son anketine göre AKP'nin oy oranı yüzde 30’un altına düştü!