Almanya'dan 9 Kasım'da İstanbul'a gelen ve Fatih'te bir otelde konaklayan Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet ve Masal, mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine 12 Kasım'da hastaneye kaldırılmış, çocuklar müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan anne 14 Kasım'da, baba da 17 Kasım'da vefat etmişti.

Kanal D’deki Neler Oluyor Hayatta’ programınına bağlanan abla Çiğdem Böcek canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Olayda çok büyük ihmaller olduğunu dile getiren Çiğdem Böcek, söyle konuştu
Sürekli o günden beri acı çekiyoruz. Hiç beklemediğimiz bir acı. Çok büyük ihmaller var, çok üzüntülüyüz. Hepsi de çok gençti. Bu ihmallerin olmaması lazımdı. Birincisi, o hastaneye gidişlerinde o kadar bitkin ve halsizler ki…
Ben bir doktor değilim ama hepsinin yürüyüşü, hareketleri aşırı bitkindi. Masal, çocuk arabasına kolay kolay binmeyen bir çocuktu. O hastanede nasıl kan tahlili yapılmaz, nasıl değerlerine bakılmaz?
‘Siz yurt dışından geldiniz, hava değişimi olabilir’ deniliyor. Nereden biliyorsunuz? Bunların tespit edilip bakılması lazımdı. Varsayımlarla bir aileyi kaybettik. En son kardeşimle çarşamba gecesi konuştuk.
Bir şeyden bahsetmedi ama erken uyumaları beni şaşırtmıştı. Kısa bir süreliğine gelmişlerdi ve bütün İstanbul’u gezmek için liste yapmışlardı. Hepsi çok istekliydi. Aşırı bir özlemle gelmişlerdi vatanlarına.
Kerdeşinin yoğun bakımdayken doktorların kendilerine ‘Bu çok değişik bir zehirlenme, biz böyle bir zehirlenme görmedik’ dediğini anlatan Çiğdem Böcek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yoğun bakımda bile bunların neden zehirlendiğini tespit edemediler. ‘Gıda zehirlenmesi mi, solunumla olan bir zehirlenme mi?’ diye… Kardeşim 8 yıldır Almanya’daydı. Evlendi, gitti. Türkiye’ye yerleşme hayalleri vardı ama nasip olmadı.”
Sözcü
Gözaltına alınan emekli Albay Orkun Özeller'in ifadesi ortaya çıktı31 izlenme
CHP 5 büyükşehirde adaylarını açıkladı36 izlenme
AKP'li üyeler pes etti: Baraçlı'dan istifa açıklaması171 izlenme
Sağlık çalışanı 'yoruldum' diyerek intihar etti...75 izlenme
Mehmet Demirkol’un İslami Dayanışma Oyunları tepkisi! "Memleketin ayarı kaçtı"43 izlenme
Ekrem İmamoğlu açıkladı: Havai fişek uygulaması bitmiştir83 izlenme
Şehit Osman Oktay’ın acı haberi ailesine ulaştı: O detay herkesi kahretti40 izlenme
“OYAK iktidarın arka bahçesi oldu”50 izlenme